Atsakomosiose aštuntfinalio rungtynėse anglai 3:1 išvykoje įveikė poros favoritu laikytą „Paris Saint-Germain“.

Namuose 0:2 pralaimėjusiems O. G. Solskjaero auklėtiniams Paryžiuje buvo reikalingas stebuklas, o padėtį dar labiau sunkino traumos ir diskvalifikacijos, dėl kurių visą saugų grandį sudarė atsarginiai futbolininkai.

Bet viltis ėmė švysčioti nuo pat pradžios.

Suklydus PSG gynėjui Thilo Kehreriui, Anglijos klubas jau antrą rungtynių minutę sušvelnino bendrą aštuntfinalio santykį – kamuolį į vartus pasiuntė į starto sudėtį sugrąžintas puolėjas Romelu Lukaku.

Prancūzijos čempionai labai greitai atvėsino varžovų įkarštį. Vos po 10 min. Kyliano Mbappe juvelyrinį perdavimą įvarčiu pavertė Juanas Bernatas.

Netrukus eilė klysti atėjo Gianluigi Buffonui – 30-ą min. patyręs vartininkas nesugavo kamuolio, prie kurio pirmas suskubo antrąsyk pasižymėjęs R. Lukaku.

Dar vienas įvartis būtų išgelbėjęs „Man United“, ir jo „raudonųjų velnių“ gerbėjams teko laukti iki pat pabaigos.

PSG kontroliavo įvykius antrame kėlinyje: Angelio Di Maria įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės, apėjęs svečių vartininką Davidą de Gea K. Mbappe neišsilaikė ant kojų, o J. Bernatas smūgiavo į virpstą.

Didžioji drama prasidėjo jau per kompensuotą antro kėlinio laiką.

Vaizdo peržiūra pasinaudojęs arbitras iš Slovėnijos Damiras Skomina įžvelgė Presnelio Kimpembe žaidimą ranka savoje baudos aikštelėje ir skyrė 11 m baudinį.

Jį užtikrintai realizavo Marcusas Rashfordas, nepalikęs vilčių G. Buffonui, o visą PSG ekipą eliminavęs dėl svečiuose pelnytų įvarčių taisyklės.

Tad gruodį Mančesterio klubo laikinuoju treneriu paskirtas O. G. Solskjaeras prikėlė ekipą antram gyvenimui ne tik „Premier“ lygoje, bet ir Čempionų lygoje.

Norvegas laikomas „Man United“ sėkmės talismanu nuo 1999-ųjų, kuomet jo įvartis Čempionų lygos finalo trečią pridėto laiko minutę išplėšė pergalę prieš Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Savo ruožtu, PSG futbolininkai tampa didžiausiais Čempionų lygos nelaimėliais. 2016-2017 metų sezone taip pat aštuntfinalyje paryžiečiai pirmame mače 4:0 sutriuškino „Barcelona“, bet atsakomojoje dvikovoje per paskutines 8 minutes praleido tris įvarčius ir krito 1:6.

„Paris Saint-Germain“ 1 – 3 „Manchester United“ (bendras rezultatas 3:3)
2' [0 – 1] Romelu Lukaku
12' [1 – 1] Juanas Bernatas
30' [1 – 2] Romelu Lukaku
90+4' [1 – 3] Marcusas Rashfordas (11 m)

Kitose trečiadienio rungtynėse prireikė pratęsimo, o lemiamas taškas pačioje jo pabaigoje taip pat buvo padėtas vaizdo peržiūrą pasitelkusio teisėjo.

„Porto“ savoje tvirtovėje pasiekė revanšą prieš „Roma“ futbolininkus 3:1.

Svečiuose 1:2 pralaimėję Portugalijos čempionai 26-ą min. užklupo italus kontrataka. Po Moussos Maregos perdavimo kamuolį į tinklą nukreipė Tiquinho.

Amžinojo miesto atstovai status quo grąžino po 11 min., kuomet Diego Perotti uždirbo 11 m baudinį. Prie žymos stojęs „Roma“ kapitonas Daniele De Rossi pergudravo „Porto“ vartų sargą Ikerą Casillasą. Beje, įvarčio autorius džiaugėsi neilgai – pirmo kėlinio pabaigoje jis buvo pakeistas dėl traumos.

49-ą min. Tiquinho smūgiuodamas galva iš 5 m nepataikė į vartus, netrukus arti tikslo buvo M. Marega.

Jau kitoje atakoje pastarasis sulaukė idealaus Jesuso Coronos perdavimo ir galva nuginklavo „Roma“ vartininką Robiną Olseną.

Bendras aštuntfinalio santykis išsilygino, ir grumtynės persikėlė į pratęsimą.

Jo metu „Roma“ atakų lyderis Edinas Džeko turėjo dvi puikias progas, bet jomis bosnis nepasinaudojo.

O 117-ą min. Turkijos teisėjas Cuneytas Čakiras, pasinaudojęs VAR sistema, lengvai varžovą už marškinėlių timptelėjusį Alessandro Florenzi nubaudė griežčiausiu būdu – skyrė 11 m į italų vartus.

Alexas Tellesas smūgiavo šaltakraujiškai ir panaikino baudinių serijos tikimybę. Bet per kelias likusias minutes įvykių dar buvo: panašioje situacijoje kitoje aikštės pusėje arbitras po vaizdo peržiūros M. Maregos pražangos neįžvelgė, leisdamas „Porto“ triumfuoti savų žiūrovų akivaizdoje.

Primename, kad antradienį pirmieji į Čempionų lygos ketvirtfinalį iškopė Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai) ir Londono „Tottenham Hotspur“ (Anglija). Dar keturi kito etapo dalyviai paaiškės kitą savaitę.

Ketvirtfinalių burtai bus ištraukti kovo 15 d.

„Porto“ 3 – 1 „Roma“ (bendras rezultatas 4:3)
26' [1 – 0] Tiquinho
37' [1 – 1] Daniele De Rossi (11 m)
52' [2 – 1] Moussa Marega
117' [3 – 1] Alexas Tellesas (11 m)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)