Telšių komandai tai buvo jau trečias nepralaimėtas mačas iš eilės, tuo tarpu Vitalijaus Stankevičiaus auklėtinių situacija sunkesnė – jie pralaimėjo jau ketvirtą sykį paeiliui.

Pirmajame rungtynių kėlinyje daug progų neturėjo nė viena komanda – Telšių klubo puolėjai vis papuldavo į svečių gynybos paruoštas nuošalės pinkles, tuo tarpu „Nevėžis“ kelis sykius pavojingai atakuoti bandė po standartinių padėčių, o bene arčiausiai tikslo buvo Peteris Eletu – jo smūgis iš už baudos aikštelės skriejo visiškai greta vartų.

Svarbiausi rungtynių įvykiai prasidėjo iškart po pertraukos. Visų pirma „Džiugo“ baudos aikštelėje neleistinai buvo nugriautas Motiejus Burba, tačiau „Nevėžio“ mohikanas Aretas Gėgžna puikia proga nepasinaudojo – jo smūgį nuo 11 metrų žymos atrėmė Povilas Survila.

Čia pat svečiai įsitikino posakio „neįmuši tu – įmuša tau“ tikslumu, mat jau po kelių minučių Rokas Stanulevičius paleido įspūdingą šūvį iš toli ir išvedė Telšių ekipą į priekį. Vėl A lygoje žaidžiantis panevėžietis šiame sezone pelnė pirmą savo įvartį.

Rokas Stanulevičius (Kulis photography)

Tai dar nebuvo viskas – vos po kelių minučių šeimininkų persvarą smūgiu galva padvigubino ekipos puolėjas Nasko Milevas, o mačui jau artėjant prie pabaigos trečią smūgį sudavė po keitimo į aikštę žengęs latvis Aivaras Emsis.

A lygos debiutantas Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ klubas antrame mače iš eilės iškovojo pergalę ir šiuo metu užima poziciją turnyro lentelės viduryje.

6-ojo turo mače namuose Andriaus Skerlos treniruojama komanda 2:0 (1:0) įveikė Vilniaus „Riterius“ – sostinės ekipa per keturis mačus yra iškovojusi vos tašką.

Pirmame kėlinyje pavojingų progų sukurta nebuvo, tačiau šeimininkai sugebėjo išsiveržti į priekį. 29-ąją minutę Viliaus Armanavičiaus iš dešiniojo krašto perduotas kamuolys kliudė Dominyką Barauską, suklaidino Armantą Vitkauską ir atsidūrė vartų tinkle.

Po pertraukos kurį laiką vaizdas aikštėje nesikeitė, tačiau po atliktų trijų keitimų „Riteriai“ suaktyvėjo. Visgi 68-ąją minutę greita „Hegelmann Litauen“ ekipos ataka baigėsi antruoju įvarčiu.

Į kovą antrame kėlinyje mestas Ugnius Lekečinskas laimėjo dvikovą prieš D. Barauską ir pamušė kamuolį link Roko Krušnausko, kuris taikliai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą bei džiaugėsi pirmuoju įvarčiu šiame sezone.

Svečiai po šio smūgio nepalūžo ir sužaidė geriausią atkarpą. Po Valdo Paulausko bandymo komandą gelbėjo Ignas Plūkas, savo ruožtu, Valdemaro Borovskio galva muštas kamuolys atsimušė į skersinį.

I. Plūkui antrame mače iš eilės pavyko nepraleisti įvarčio, tad pergalę iškovojęs Kauno rajono klubas po 5 mačų savo sąskaitoje turi 6 taškus.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, sužaistos rungtynės, įv. santykis, taškai):

1.Sūduva5+412
2.Kauno Žalgiris5+610
3.Žalgiris4+610
4.Panevėžys3+49
5.Džiugas5+38
6.Hegelmann5-16
7.Nevėžis5-93
8.Riteriai4-51
9.Dainava4-20
10.Banga4-60


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)