Pastaruoju metu urugvajiečio situacija yra viena labiausiai afišuojama Anglijoje, po to, kai „Liverpool“ klubas atmetė Londono „Arsenal“ komandos 40 mln. ir vieno svaro pasiūlymą ir toliau nenori išleisti savo lyderio.

Visgi, pats jis nesiruošia taikstytis su tuo, ir žada kreiptis į „Premier“ lygą, kuri galėtų paspartinti jo išvykimą – transferų langas užsidarys rugsėjo 2 dieną.

„Praeitais metais aš turėjau galimybę persikelti į didelį Europos klubą, bet pasilikau, nes susitariau su komanda, jog jeigu mes nepateksime į Čempionų lygą kitą sezoną, man bus leista palikti klubą“, - kalbėjo L. Suarezas. - Atidaviau viską praeitą sezoną, bet to nebuvo gana mums finišuoti pirmajame ketvertuke. Tad vieno dalyko, ko dabar noriu, tai, kad „Liverpool“ gerbtų mūsų susitarimą“.

Kaip manoma, į naują futbolininko kontraktą, pasirašytą praeitą rugpjūtį, buvo įtraukta išpirkos suma, kuri yra bet kokia aukštesnė suma nei 40 mln. svarų. Tačiau pats Liverpulio klubas tai neigia.

„Klubas davė žodį ir mes esame pasirašę kontraktą. Mes galime tai parodyti „Premier“ lygai, tam, kad jie nuspręstų, kaip vertinti šį atvejį. Bet aš visai to nenoriu daryti. Nesijaučiu klubo išduotas, bet jie man prieš metus kai ką pažadėjo, o aš pažadėjau, kad aš liksiu ir padarsiu viską, kas įmanoma, tam, kad patektume į Čempionų lygą“, - tęsė jis.

Į „Anfield“ stadioną 26-erių metų atakos smaigalyje žaidžiantis puolėjas atvyko 2011 metais. Nuo to laiko, buvęs Amsterdamo „Ajax“ ekipos lyderis pelnė 51 įvartį ir tapo vienu iš fanų numylėtinių. Vis dėlto, visą jo buvimą klube nuolat temdė incidentai, tokie kaip rasizmo skandalas su Patrice‘u Evra ar įkandimas gynėjui Branislavui Ivanovičiui.

Šią vasarą L. Suarezas nustebino visus, kai spaudos konferencijoje Urugvajaus rinktinės stovykloje, išreiškė norą palikti komandą ir motyvavo savo sprendimą tuo, jog jis čia yra smerkiamas ir nemėgstamas.

„Žaidėjai mane visada palaikė ir aš esu už tai jiems dėkingas. Nemanau, kad fanai ant manęs supykę – manau, jog jie supranta žaidėją, kai šis turi ambicijų triumfuoti aukščiausiame lygyje“.

„Man 26-eri metai ir man reikia žaisti Čempionų lygoje. Laukiau metus ir niekas negali pasakyti, kad aš nesistengiau su savo komandos draugais, tam, kad pasiektume tą turnyrą. Neprašau leidimo persikelti į didžiausių konkurentų komandą. Ir net nesvarstyčiau persikėlimo į klubą, nežaidžiantį Čempionų lygoje“.

„Jau išreiškiau savo norą daugelį kartų ir dabar, atrodo, kad atėjo laikas tą paskelbti viešai. Man karjera yra svarbiau. Žmonės sako, kad „Liverpool“ klubas nusipelnė iš manęs gauti daugiau, bet aš įmušiau 50 įvarčių mažiau nei per 100 mačų ir dabar jie gali padvigubinti sumokėtus už mane pinigus“.

„Esu už viską dėkingas „Liverpool“ komandai, čia praleidau gerus laikus. Padariau klaidų, už jas atsiprašiau. Tačiau tai kalba ne apie tai. Kalbama apie klubo nesąžiningumą ir aš noriu paprasčiausios teisybės“, - baigė L. Suarezas.