Tai antradienį surengtoje spaudos konferencijoje patvirtino vyriausiasis FC „Barcelona“ treneris Luisas Enrique.

Šiuo metu L. Suarezas yra diskvalifikuotas už tai, kad pasaulio čempionato rungtynėse su Italijos rinktine dantimis įsikabino į petį varžovų gynėjui Giorgio Chielliniui.

Iš viso FIFA urugvajietį nubaudė 9-erių nacionalinės rinktinės mačų diskvalifikacija bei keturis mėnesius uždraudė užsiimti bet kokia veikla, susijusia su futbolu. Tiesa, po žaidėjo pateiktos apeliacijos Tarptautinis sporto arbitražas sankcijas sušvelnino – L. Suarezui leista treniruotis su FC „Barcelona“ bei žaisti draugiškas rungtynes.

FC „Barcelona“ treneris jau anksčiau yra sakęs, kad padarys viską, jog futbolininkas išlaikytų gerą sportinę formą ir „neprarastų rungtynių jausmo“.

Trečiadienį pagrindinė Katalonijos klubo jaunimo akademijos komanda „Barcelona B“ sužais rungtynes su Indonezijos U19 amžiaus rinktine. Tai bus draugiškas mačas, o tokioje dvikovoje Luisas Suarezas turi teisę rungtyniauti.

„Jis aikštėje bus tiek, kiek nuspręs Eusebio Sacristanas (jaunimo komandos treneris). Tokios rungtynės bus naudingos L.Suarezui, tačiau tai vis tiek bus kitoks mačas – jo partneriais aikštėje bus ne būsimieji komandos draugais, o ir varžovai yra gerokai jaunesni. Šiaip ar taip, tai padės žaidėjui neatitrūkti nuo futbolo. Jam reikia jausti varžybų ritmą“, – sakė Luisas Enrique.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!