Pastarąjį kartą anglai su vokiečiais jėgas kontroliniame mače išbandė prieš metus. 2016-ų kovo 26-ą dramatiškame mače Berlyne Anglija iškovojo pergalę 3:2.

Vokiečių gretose šįkart nebuvo Manuelio Neuerio (Miuncheno „Bayern“), Mesuto Ozilo (Londono „Arsenal“), Juliano Draxlerio (PSG), Mario Gomeso („Wolfsburg“), Sami Khedira (Turino „Juventus“) ir kai kurių kitų garsių žaidėjų.

Iš Anglijos rikiuotės iškrito „Manchester United“ puolėjas Wayne'as Rooney, Londono „West Ham“ krašto puolėjas Michailas Antonio, „Manchester City“ vienas puolimo lyderių Raheemas Sterlingas, gynėjas Philas Jonesas („Manchester United“) ir Theo Walcottas („Arsenal“).

32-ejų metų L. Podolskiui tai buvo 130-os ir paskutinės rungtynės Vokietijos rinktinėje, kuriose jis buvo komandos kapitonu. 69-ą min. L. Podolskis pelnė įvartį reto grožio smūgiu. Tai jo 49-as įvartis karjeroje. L. Podolskis žaidė iki 84-os min. ir buvo palydėtas iš aikštės ovacijomis.

O iki tol mače, kurio pirmame kėlinyje dominavo anglai, o antrame iniciatyvą perėmė vokiečiai, labai daug įsimintinų momentų nebuvo.

31-ą min. anglas Adamas Lallana sukirto kamuolį į virpstą, o 41-ą min. Dele Alli atsidūrė vienas prieš vokiečių vartininką, bet nepergudravo Marco-Andre ter Stegeno.

48-ą min. jau vokietis Julianas Brandtas pavojingai smūgiavo, kai jam atšoko kamuolys po kampinio. 53-ią min. D. Alli vos „neuždarė“ Jamie Vardy skersavimo. 55-ą min. progą turėjo svečių žaidėjas Ericas Dieris.

69-ą min. euforiją stadione sukėlė fantastiškas L. Podolskio smūgis, o 73-ią min. Leroy Sane turėjo galimybę padvigubinti rezultatą. Per likusį laiką anglai bandė lyginti santykį, o Vokietijos rinktinė patikimai gynėsi, pavojingai kontratakavo ir pelnytai nugalėjo.

Lukas Podolskis ir Ericas Dieris

Rezultatas:

Vokietija 1 – 0 Anglija

69' Lukas Podolski [1 - 0]

Kontrolines rungtynes trečiadienio vakarą žaidė ir kita Lietuvos rinktinės varžovė atrankos į pasaulio čempionatą grupėje – Škotijos nacionalinė ekipa. Škotija namuose sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:1) su Kanados futbolininkai.

Rezultatas:

Škotija 1 – 1 Kanada

11' Fraser Aird [0 - 1]
35' Steven Naismith [1 - 1]

Trečiame trečiadienio draugiškame mače Kipras laimėjo prieš Kazachstaną 3:1 (0:1).

Rezultatas:

Kipras 3 – 1 Kazachstanas

29' Tanat Nuserbajev [0 - 1]
56' Nestor Mytidis [1 - 1]
62' Fanos Katelaris [2 - 1]
67' Demetris Christofi [3 - 1]

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)