Konfliktas kilo, kai argentinietis Egipto televizijos kanalo MBC MASR laidoje padovanojo savo futbolo batelius labdaros aukcionui.

„Keliaudamas po pasaulį L. Messi aukoja labdarai. Šiuos batelius mums jis dovanoja, kadangi kartu pradedame bendradarbiavimą. Labai jums dėkoju“, – sakė Egipto televizijos laidos vedėja Mona El-Sharkawy.

Tačiau netrukus L. Messi poelgis sukėlė didžiulį šios šalies politikų pyktį. Tokį futbolininko elgesį jie įvertino kaip visas ribas peržengiantį įžeidimą.

„Mes, egiptiečiai, nebuvome šitaip pažeminti per visą septynių tūkstančių metų savo civilizacijos istoriją. Messi, aš smogsiu tau su šiais batais“, – CNN cituoja viešai pasisakiusį kontroversiškai vertinamą šios šalies politiką Saidą Hasasiną, kuris postringavo rankose laikydamas savo batus ir pašaipiai pareiškęs, kad jų raištelius išsiųs kaip auką Argentinai.

Egipte, kaip ir kitose musulmonų šalyse, dovanojantis batus žmogus yra niekinamas.

Į istoriją įtraukta ir Egipto futbolo federacija. Jos atstovui teko viešai teisintis prieš tautą, tačiau egiptietis taip pat neslėpė smerkiantis L. Messi poelgį.

„Jo bateliai... Mums jų tikrai nereikia. Aš esu sukrėstas, jei argentinietis šitaip bandė mus pažeminti. Pasakysiu netgi šitaip – šituos batus reikėtų uždėti jam pačiam ant galvos ir tiems žmonėms, kurie jį palaiko. Dalink batus savo šaliai, o ne mums. Argentinoje skurdo netrūksta“, – širdo jis.

Visgi Egipte atsirado ir L. Messį užstojančių žmonių.

„Vienas vertingiausių rašytojo dovanų – jo plunksna, o viena vertingiausių futbolininko dovanų – jo bateliai. Aš tikiuosi, kad visas šitas skandalas greitai bus užgniaužtas“, – situaciją komentavo egiptietis Ahmedas „Mido“ Hossamas, didžiąją karjeros dalį praleidęs Europoje.

Teisintis teko ir iš L. Messi batelius televizijoje paėmusiai žurnalistei.

„Čia nebuvo jokios provokacijos. Tai paprasčiausias suvenyras, kurį mums dovanojo pasaulinio masto žvaigždė. Apskritai tai buvo dovana ne Egiptui, o labdarai. Tai visiškas nesusipratimas“, – sakė M. El-Sharkawy.

L. Messi dovanoja batelius:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)