L. Messi šiuos įvarčius įmušė per 334 rungtynes. Jo vidutinis rezultatyvumas yra 0,9 įvarčio per susitikimą.

Pradžia

„Barcelona“ klube L. Messi debiutavo 2004 metų spalio 16-ą dieną per mačą su Barselonos „Espanyol“ ekipa. Pirmą įvartį pelnė po pusės metų per rungtynes su „Albacete“ komanda. Argentinietis į aikštę išbėgo antrame kėlinyje. Pirmo jo įvarčio teisėjas dėl nuošalės neįskaitė, o vėliau L. Messi pasižymėjo technišku smūgiu.

Po įvartį - visiems

Praėjusį sezoną „Primera“ lygoje nebuvo nei vienos komandos, kuriai L. Messi nebūtų įmušęs įvarčio. Šį sezoną tokia ekipa atsirado - tai „Las Palmas“. Pirmo rato rungtynėse „Camp Nou“ stadione L. Messi nepasiekė įvarčio. Tačiau artimiausiame ture jis gali tai ištaisyti. Jei argentiniečiui nebus suteikta galimybė pailsėti prieš Čempionų lygos turnyrą, „Barcelona“ klubas su „Las Palmas“ komanda žais išvykoje. Yra dar trys ekipos Ispanijoje, su kuriomis L. Messi žaidė, bet nepelnė įvarčio. Tai - „Cherez“, „Murcia“ ir „Cadiz“. Jos „Primera“ lygoje žaidė tik po vieną sezoną, todėl puolėjas tiesiog nespėjo joms įmušti. Kiti 32 klubai, su kuriais žaidė L. Messi, gavo jo „dovanėlę“.

Mylimi „klientai“

Madrido „Atletico“ - 21 įvartis
Sevilla“ - 19
Pamplonos „Osasuna“ - 17

Nors „Atletico“ klubas jau kelerius metus Ispanijos čempionate yra „trečioji jėga“ ir drąsiai konkuruoja su „Barca“ ir „Real“ komandomis, madridiečiai vis tiek lieka didžiausia katalonų atakų lyderio „auka“. Šį sezoną L. Messi įmušė po įvartį abejose rungtynėse su „Atletico“. Kiti argentiniečio „klientai“ - smulkesnio rango - „Sevilla“ ir „Osasuna“.

„El Clasico“ didvyris

L. Messi geriausias „El Clasico“ dvikovos su Madrido „Real“ klubu žaidėjas. Argentiniečio sąskaitoje 21 įvartis. Ispanijos čempionatui tenka 14 įvarčių per 18 rungtynių.

Rekordai

L. Mesiui seniai priklauso daugybė Ispanijos čempionato ir „Barcelona“ klubo rekordų. Dar užpraėjusiame sezone jis aplenkė Telmo Sarru pagal rezultatyvumą (251 įvartis) „Primeros“ lygos istorijoje. Su buvusiu legendinio „Atletico“ klubo puolėju L. Messį sieja vienodas rezultatyvumo vidurkis. Argentiniečio pagrindinio konkurento Cristiano Ronaldo šis rodiklis dar geresnis - vidutiniškai po 1,1 įvarčio per rungtynes, bet portugalas Ispanijoje žaidžia trumpiau, todėl nuo L. Messi kol kas atsilieka 57 įvarčiais.

Vienintelė viršūnė, kuri dar nepakluso L. Messi - tai visų Europos valstybių čempionatų rezultatyviausio žaidėjo titulas. Du argentiniečio įvarčiai vasario 18 d. į Chichono „Sporting“ ekipos vartus leido jam aplenkti prancūzą Delio Onnisą, kuris Prancūzijos lygoje buvo įmušęs 299 įvarčius. Lyderiu lieka vokietis Gerdas Muelleris, kuris „Bundeslygoje“ pelnė 367 įvarčius. L. Messiui tam, pagerintų šį rekordą, veikiausiai prireiks poros metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)