„Manchester City“ su „Barcelona“ klubai tarpusavyje susitarė dėl 55 milijonų eurų perėjimo sumos ir dėl papildomo 10-ies milijonų priedo.

Kaip numatyta preliminariame susitarime, žaidėjo kontrakto trukmė turėtų būti penkeri metai.

Katalonijos ekipa jau ilgą laiką stebi šio futbolininko progresą, o naujasis komandos treneris Xavi neslepia, kad norėtų matyti puolėją savo ekipoje.

Artimiausiomis dienomis ispanas turėtų atskirti į Barseloną ir praeiti medicininę patikrą.

Pastiprinimo, ypač žvelgiant į ateitį, ne pačius lengviausius laikus išgyvenančiam Katalonijos klubui itin reikia. Naujuoju komandos žaidėju tapsiantis F. Torresas turi didžiulį potencialą ir yra laikomas vienu iš perspektyviausių šios ispanų jaunimo kartos futbolininkų.

F. Torresas yra vos 21-erių metų, prieš atvykstant į „Manchester City“ jis rungtyniavo Valensijos pagrindinėje, rezervinėje bei jaunimo komandose. Praėjusiame sezone jis tapo „Premier“ lygos čempionu bei su Anglijos ekipa užėmė antrąją vietą UEFA Čempionų lygoje.

Per šio sezono 7-erias rungtynes F. Torresas įmušė tris įvarčius, atliko du rezultatyvius perdavimus ir aikštėje praleido 522 minutes – tai apytiksliai šešerių rungtynių žaidimo laikas.

Viena iš priežasčių, kodėl ispanas sužaidė tiek mažai rungtynių su Mančesterio vienuolikės marškinėliais – spalio mėnesį patirta kojos trauma.

Ją žaidėjas patyrė Tautų lygos turnyre, kur Ispanijos rinktinė finalo rungtynėse po atkaklios kovos nusileido Prancūzijai.

F. Torresas buvo kertinė figūra kelyje šio finalo link, nes į Europos čempionų italų vartus pusfinalyje įmušė du įvarčius ir tokiu būdu nutraukė ilgiausią nacionalinės komandos nepralaimėtų rungtynių seriją (37).

Kad F. Torresas keliasi į Kataloniją, neslepia ir Mančesterio ekipą treniruojantis Josepas Guardiola.

„F. Torreso persikėlimas į Barseloną turėtų įvykti netrukus. Ferranas yra iš Ispanijos, Barselona nori jo, jis pats pasakė, kad norėtų palikti klubą, o aš pasakiau jam, kad gali išvykti. Agentas dirba rengdamas naują sutartį. Kai tik ji bus parengta, Ferranas išvyks. Aš tiesiog noriu, kad žaidėjai būtų laimingi“, – Sky Sports sakė J. Guardiola.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją