Per savo trenerio karjerą M. Buljanas treniravo Kroatijos, Bosnijos, Kanados ir Ganos aukščiausios lygos klubus.

59 metų kroatas kaip žaidėjas atstovavo „BSK“ (dabar „Marsonia“), Zagrebo „Dinamo“ antrai komandai ir pagrindinei Zagrebo „Lokomotiva“ ekipai. Baigęs studijas M. Buljanas grįžo į „BSK“, vilkėjo Kroatijos mėgėjų rinktinės marškinėlius, o nuo 1983 m. pradėjo trenerio karjerą.

Žinomiausi jo treniruoti klubai yra Toronto „Croatia“ (čia savo laiku rungtyniavo net pats Eusebio), Kroatijos „Marsonia“ ir „Slaven Belupo“, Bosnijos „Široki Brijeg“ bei Ganos „King Fasial“.

M. Buljanas yra treniravęs ne vieną superžvaigždę. Iš viso UEFA Čempionų lygos finale yra rungtyniavę dešimt kroatų, trys iš jų anksčiau futbolo paslapčių mokėsi iš dabartinio „Kruojos“ trenerio. Tai – Borisas Živkovičius, Mario Mandžukičius ir Ivica Oličius.

Likusi be vyriausiojo trenerio „Kruoja“ tęsia pasiruošimą artėjančiam sezonui ir šį šeštadienį sužais dar vienas draugiškas rungtynes. Šį kartą „Kruojos“ varžovais bus Daugpilio BFC „Daugavpils“ komanda. Dvikova vyks Latvijoje.

Pakruojo „Kruojos“ klubas šiame sezone dalyvaus ne tik šalies pirmenybėse, bet ir UEFA Europos lygos atrankos turnyre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)