Visus varžovus nuo kelio šluojantys ir rekordus perrašinėjantys Luiso Enrique auklėtiniai atrodo nusitaikė „pagerinti“ ir dar vieną pasiekimą. Tiesa, šįkart tokį, kuriuo vargu ar labai norisi didžiuotis.

2015-2016 metų sezone arbitrai į Katalonijos klubo priešininkų vartus iš viso skyrė net 18 smūgių nuo 11 metrų žymos, tačiau tik devyni „Barcelona“ futbolininkų bandymai buvo sėkmingi.

Išgirtasis „MSN“ puolėjų trejetas čia taip pat neatsilieka vienas nuo kito: Neymaras realizavo 4 baudinius iš 8 bandymų, Lionelis Messi – 3 iš 6, Luisas Suarezas – 2 iš 4. Taigi kiekvienas iš šių žaidėjų gali „pasigirti“ tik varganais 50 procentų išnaudotų progų.

Liūdniausia padėtis yra Ispanijos nacionalinėse pirmenybėse. Čia „Barcelona“ lyderiai įsigudrino įmušti vos 6 sykius iš 13 bandymų.

Tiesa, tarp nesėkmingų smūgių yra ir L. Messi bei L. Suarezo sužaistas vadinamasis „Johano Cruyffo baudinys“, kuomet argentinietis tik imitavo smūgį nuo žymos, vos parideno kamuolį link vartų, o prišokęs urugvajietis pasiuntė jį į tinklą.

Katalonus guodžia nebent tas faktas, kad nė vienas iš nerealizuotų baudinių neturėjo įtakos galutiniam rungtynių rezultatui – „Barcelona“ visuose mačuose šventė pergales.