C. Toktas praėjus 11 dienų po sūnaus mirties pats nuėjo į policiją ir prisipažino. Iki tol vaiko mirties priežastimi buvo laikomas koronavirusas.

Turkijos aukščiausioje futbolo lygoje žaidęs C. Toktas berniuką nugabeno į ligoninę balandžio 23 dieną, kaip praneša vietos žiniasklaida.

Kasimas karščiavo ir turėjo kvėpavimo sutrikimų. Sūnus ir tėvas buvo karantinuoti kartu, nes medikai įtarė koronaviruso užkratą.

Vėliau tą pačią dieną C. Toktas pašaukė pagalbos ir vaikas buvo skubiai nugabentas į intensyvios terapijos skyrių, tačiau po dviejų valandų mirė Bursos ligoninėje.

Kadangi kvėpavimo sutrikimai yra tipiški koronaviruso simptomai, niekas nieko neįtarė ir galvojo, kad berniukas mirė natūralia mirtimi.

Kitą dieną Kasimas buvo palaidotas visiems tikint, kad jis mirė nuo COVID-19 viruso, kuris diagnozuotas jau daugiau nei 140 tūkst. Turkijos gyventojų.

Tėvas taip pat pasidalino savo sūnaus kapo nuotrauka socialiniuose tinkluose su žinute „Nepasikliauk pasauliu“. Tačiau praėjus 10 dienų po laidotuvių C. Toktas pats nuėjo į policijos skyrių ir prisipažino.

Jis pareigūnams teigė, kad uždusino sūnų pagalve, kai ligoninės palatoje kartu su juo liko vieni.

„Užspaudžiau sūnaus veidą pagalve, kai jis gulėjo ant nugaros. Tai truko 15 minučių. Kai sūnus nustojo judėti, atkėliau pagalvę. Tuomet pašaukiau daktaro pagalbos, kad nekiltų įtarimų“, – pasakojo futbolininkas.

Tyrėjams C. Toktas sakė, kad nužudė Kasimą, nes „jo nemylėjo“ ir niekuomet nemylėjo savo sūnaus nuo tuomet, kai jis gimė.

Jis tvirtino, kad nemeilė sūnui buvo vienintelė priežastis, kodėl jis taip pasielgė ir pridūrė, kad neserga jokiomis psichikos ligomis.

Tyrimas pareikalavo ekshumacijos, kad atliktų papildomus tyrimus. C. Toktas gresia ilgi metai kalėjimo.

Futbolininkas žaidė „Hacettepe Spor“ ekipoje 2007-2009 metais, o šiuo metu atstovavo Bursos „Yildirim Spor“ komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)