„Vienas įspūdingiausių Rusijos klubų žygių Europoje“, – konstatuoja gazeta.ru portalas, o „Sport Ekspress“ prisiminė prieš beveik tris dešimtmečius pasiektą istorinę Maskvos CSKA pergalę prieš „Barceloną“.

„Jie patyrė tokį šoką, kad po pirmojo kėlinio net neturėjo jėgų švilpti – švieslentėje degė skaičiai 0:3.

Kaip gaila, kad Rusija netransliavo šių rungtynių. O rezultatas kaip 1992-aisiais, kai CSKA 3:2 laimėjo prieš „Barceloną“ „Camp Nou“ stadione.

Tačiau po pirmo kėlinio dar nebuvo jausmo, jog viskas jau padaryta. Juk „Porto“ paskutinius trejus metus žaidė Čempionų lygos atkrintamosiose rungtynėse. O čia – „Krasnodar“, kuris apskritai nežino, kas yra Čempionų lyga“, – rašo žurnalistas Igoris Rabinevas.

„Sport Ekspress“ žavisi trenerių štabo intuicija ir įžvalgumu.

„Visi juk seniai rašė, kad pašiepiamas Magomedas-Šapi Suleimanovas žaisti gali ne ilgiau nei 20-30 minučių. Bet dabar jūs supratote, kad jį būtina įtraukti į startinį vienuoliktuką, ir to įrodymas – saugo gražus dublis“, – apie Dagestano sostinėje Machačkaloje gimusį futbolininką rašo „Sport Ekspress“. 19-metis pasižymėjo 19-ą ir 34 minutėmis.

Magomedas-Šapi Suleimanovas

Rusijos žiniasklaidoje drąsiai kalbama, kad po tokios pergalės „Krasnodar“ neturėtų drebėti prieš Pirėjo „Olympiakos“, kuris Rusijos klubo lauks paskutiniame Čempionų lygos atrankos etape.

„Dabar būtų apskritai labai apmaudu neįveikti atrankos ir nepatekti į Čempionų lygos grupių etapą. Tiesiog stebuklas – pralaimėjus namuose „Porto“ įmušti tris ir įveikti tokią komandą svečiuose! Pasirodo, ir Rusijos klubai tą gali padaryti, o treneriai – komandą nuteikti beveik neįmanomam.

Ir ačiū Muradui Musaevui, tegu UEFA, pamačiusi šį rezultatą, iškart suteikia jums reikiamą licenciją. Tu aiškiai parodei, kad popieriaus lapas tėra popierius, o realybėje – realūs rezultatai“, – rašo „Sport-Ekspress“, turėdama omeny stratego problemas dėl licencijos.

Mat „Krasnodar“ pradėjus žygį Europoje paaiškėjo, kad komandos vyriausiasis treneris Muradas Musaevas teoriškai negali vadovauti komandai Čempionų lygos atrankoje.

Pagal UEFA reikalavimus Čempionų lygoje ekipai turi vadovauti treneris su UEFA „Pro“ licencija arba bent jau vienerių metų patirtį turintis treneris su UEFA A licencija.

Bėda ta, kad M. Musaevas UEFA A trenerio diplomą gavo tik birželio mėnesį. Tad Čempionų lygoje oficialiai vyriausiojo trenerio pareigas užima jo asistentas Sergejus Matvejevas.

Įdomu tai, kad „Porto“ mačą transliavusi kompanija blokavo transliacijos signalą Rusijos teritorijoje.

Rungtynes turėjo tiesiogiai rodyti „Match TV“, tačiau prieš pat mačo pradžią televizija pranešė, jog transliacija atšaukiama „dėl ne nuo jų priklausančių priežasčių“.

Vėliau išplatintame pranešime „Match TV“ teigė, kad transliacijos teises turintis „Porto“ klubas likus 1,5 val. iki mačo pakeitė sutarties sąlygas ir nebesuteikė prieigos prie transliacijos signalo.

Tvirtinama, kad „Porto“ klubas iš Rusijos televizijos tikėjosi gauti dvigubai didesnę sumą už tą, dėl kurios abi pusės buvo sutariusios derybų pradžioje.

„Porto“ pralaimėjimas skaudžiai kirs per klubo biudžetą.

Portugalų „A Bolo“ svetainė rašo, kad „Porto“ klubas negaus 44 milijonų eurų, kuriuos galėjo susižerti dalyvaudamas Čempionų lygos grupių etape, be to, neteks galimos premijos iš UEFA už sėkmingą pasirodymą per pastarąjį dešimtmetį.

Dėl „Porto“ fiasko rankomis trina „Benfica“: sostinės klubui atiteks 100 proc. pajamų iš TV transliacijų teisių, mat kitu atveju jei Čempionų lygoje varžytųsi ir „Porto“ klubas, pajamos iš TV būtų dalinamos 55 proc. ir 45 proc. šalies čempiono naudai.

Paskutinį kartą „Porto“ Čempionų lygos grupių etape nežaidė 2010/11 metais. Portugalijos klubas tarptautines kovas Europoje tęs Europos lygos turnyre.

FK "Porto"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)