Pirmosios „Ekrano“ atakos metu svečiai susikūrė gerą progą atidaryti įvarčių sąskaitą rungtynėse, tačiau niekieno neprižiūrimo Igorio Kozlovo smūgį iš baudos aikštelės prieigos gynėjas nukreipė į kampinį. 7-ąją minutę po kampinio tikslumo smūgiuojant galva pritrūko Edvinui Girdvainiui.

Pasirinkusi kontratakų taktiką „Banga“ perdavimais ieškojo atakos smaigalyje žaidusio Aurelijos Staponkos, tačiau rezultatyviausią aikštelės šeimininkų futbolininką nuolat prižiūrėjo bent du panevėžiečiai, todėl perdavimai grėsmės varžovų vartams nekėlė.

20-ąją minutę Tadui Kauneckui pirmą kartą rungtynėse teko pademonstruoti reakciją ir atremtį labai pavojingą A. Stapokos smūgį galvą po Žilvino Banio perdavimo iš standartinės padėties. Dar po trijų minučių „Bangos“ puolėjas griebėsi už galvos, kai, sulaukęs kamuolio iš dešiniojo krašto, nesugebėjo koja pataikyti į vartus.

Svečiai buvo labai arti įvarčio 35-ąją minutę. Rimantas Bogužas prieš save atmušė labai pavojingą ir stiprų tolimą Vaido Slavicko baudos smūgį. Gynėjo nesėkmingai išmuštas kamuolys atiteko Giedriui Tomkevičiui, tačiau jo smūgis į tolimą kampą nebuvo tikslus, o kamuolį galėjusiam pasiekti ir nukreipti į vartus Uchennai Umeh pritrūko vos kelių centimetrų.

Kėlinio pabaigoje perdavimas iš aikštės gilumos privertė grubiai suklysti E. Girdvainį. Bandydamas galva numesti kamuolį savo vartininkui gynėjas tai padarė per silpnai. Pirmas prie kamuolio suskubo A. Staponka ir perkėlė kamuolį per T. Kaunecką, pelnydamas 10-ąjį savo įvartį čempionate.

Antrojo kėlinio pradžioje atlikti žaidėjų keitimai pokyčių „Ekrano“ žaidime nepadarė, puolimui trūko aštrumo. 57-ąją minutę Aurimas Vertelis baudos aikštelėje paliko kamuolį Arsenijui Buinickiui, tačiau puolėjui smūgis nepavyko ir kamuolys prariedėjo šalia vartų.

Jei R. Bogužas daug darbo neturėjo, tai T. Kauneckui dukart teko gelbėti komandą nuo antrojo įvarčio. Svečių vartininkas 58-ąją minutę po kampinio atrėmė labai pavojingą Aleksandro Ivanausko smūgį galva į apatinį vartų kampą, o dar po trijų minučių akrobatiniu šuoliu atmušė tolimą Ž. Banio smūgį iš dešiniojo krašto.

Nekurdami pavojingų momentų 68-ąją minutę panevėžiečiai išlygino rezultatą. A. Buinickis dešinėje baudos aikštelės pusėje suklaidino gynėją ir perdavė kamuolį įkirtusiam Egidijui Varnui. Patyręs puolėjas savo šanso nepraleido ir stipriu smūgiu nepaliko R. Bogužui jokių šansų.

„Ekranas“ 82-ąją minutę liko 10-yje, nes tęsti rungtynių nebegalėjo traumą patyręs Marko Vutetičius, o visi keitimai jau buvo išnaudoti. Nepaisant to, svečiai toliau rezgė atakas ir vos nebuvo nubausti, kai kontratakos metu tik ką aikštelėje po keitimo pasirodęs Mindaugas Bitinas 88-ąją dvikovos minutę visiškai laisvas pasiuntė kamuolį virš skersinio.

91-ąją minutę „Bangos“ sirgaliai nutilo rungtynių arbitrui parodžius į 11 metrų žymą už R. Bogužo pražangą prieš į baudos aikštelę įsiveržusį E.Varną. A. Buinickis šaltakraujiškai realizavo baudinį išvesdamas savo komandą į priekį.

Turnyro lentelė:

1.Vilniaus MFD „Žalgiris18152152:847
2.Klaipėdos „Atlantas19132435:1641
3.Panevėžio „Ekranas“19132440:2241
4.Pakruojo „Kruoja“1985627:2729
5.Marijampolės „Sūduva1884632:2228
6.Gargždų „Banga“20721130:3723
7.Šiaulių „Šiauliai20451124:4017
8.Alytaus „Dainava19331319:4612
9.Tauragės „Tauras18111612:534

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)