„Sūduvos“ Europos lygos atrankos atkrintamajame etape susitiks su Glazgo „Celtic“. Pirmosios rungtynės bus žaidžiamos rugpjūčio 23 dieną Marijampolėje, atsakomosios rugpjūčio 30-ąją – Škotijoje.

Šiame Europos lygos etape „Sūduva“ žaidė ir praėjusiais metais, tuomet susitiko su Razgrado „Ludogorec“ ir dviejų rungtynių serijoje pralaimėjo 0:2.

Pirmasis mačas Rygoje baigėsi „Sūduvos“ pergale 1:0. Vienintelį mačo įvartį 52 min. pelnė Guilherme Finkleris. Tai – brazilo pirmasis ir kol kas svarbiausias įvartis Lietuvos čempionų komandoje.

Atsakomųjų rungtynių pirmame kėlinyje kur kas aktyviau žaidė svečiai iš Latvijos: Tomo Ražanausko auklėtiniai per pirmą mačo pusę uždirbo 6 kampinius, 9 kartus smūgiavo vartų link ir keturis kartus kamuolys skriejo į „Sūduvos“ vartų stačiakampį.

„Sūduva“ gana sėkmingai gynėsi, o reikiamais momentais gelbėjo patikimas vartininko Ivano Kardumo žaidimas.

Pirmo kėlinio pabaigoje pavojingai į „Spartaks“ vartus smūgiavo jau Guilherme Finkleris, kamuolys praskriejo šalia vartų.

Antrą kėlinį „Sūduva“ pradėjo keliomis atakomis, išsiskyrė Rigino Cicilia smūgis virš vartų.

59 min. „Sūduvą“ nuo įvarčio gelbėjo pasiaukojantis Vaido Slavicko pasiaukojantis žaidimas: gynėjas krito po varžovu ir sugėrė smūgį į vartus. Po jo futbolininkui prireikė medikų pagalbos.

Artėjant rungtynėms į pabaigą „Sūduvai“ atsiverdavo vis platesnės erdvės puolant, tačiau savo šansų šeimininkai neišnaudojo.

Marijampolės ekipa sėkmingai atlaikė paskutinį varžovų spaudimą, išsaugojo pergalingą pranašumą, pasiektą Rygoje, ir iškovojo bilietą į lemiamą Europos lygos atrankos etapą.

Rezultatas

„Sūduva“ 0 – 0 „Spartaks“ (pirmas mačas 1 – 0)

„Sūduvos“ sudėtis: Ivanas Kardumas, Vitalij Gajdučik, Povilas Leimonas, Andro Švrljuga, Vaidas Slavickas, Jovanas Čadjenovičius, Ovidijus Verbickas (71' Danielis Offenbacheris), Guilherme Finkleris (87' Julius Kasparavičius), Robertas Vėževičius (90+2' Marius Činikas), Algis Jankauskas (kapitonas), Rigino Cicilia.

„Spartaks“ sudėtis: Jevgenijs Nerugals, Gints Freimanis, Aleksandar Kosorič (kapitonas), Vitor Faiska, Aleksejs Višņakovs, Artemiy Maleev, Kaspars Svarups (46' Diego Aguirre), Ariagner Smithm, Ingus Šlampe, Marcis Ošs, Evgeni Kobzar (83' Ricards Korzans).

„Sūduva“ prieš mačą pranešė, kad prie komandos traumuotų žaidėjų sąrašo, kuriame yra Semiras Kerla, Alassane N'Diaye ir Mihretas Topčagičius, prisijungė ir gynėjas Aleksandras Živanovičius.

Statistika („Sūduva“ – „Spartaks“)

Smūgiai: 7 – 14

Į vartų plotą: 3 – 6

Smūgiai pro šalį: 4 – 5

Blokuoti smūgiai: 0 – 3

Kampiniai: 1 – 6

Nuošalės: 3 – 3

Geltonos kortelės: 3 – 5

Pražangos: 16 – 16

Po pralaimėto mūšio iš „Spartaks“ vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukė Aleksandras Grišinas, jį šios savaitės pradžioje pakeitė Tomas Ražanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)