Į net 40 varžovių smūgių į vartus ir 11 pakeltų kampinių nė vienu bandymu neatsakiusios lietuvės patyrė skaudžią nesėkmę rezultatu 0:9 (0:5). Šeimininkės jau per pusę pirmo kėlinio praleido tris įvarčius, iš kurių du įsimušė pačios, o prieš prieš pertrauką dar ir liko mažumoje.

Jau nuo pirmų minučių belgės leido suprasti, kad atvyko kovoti tik dėl pergalės. Vien per pirmas penkias minutes belgės atliko tris smūgius į lietuvių vartų plotą. Tuo metu lietuvės rungtynes pradėjo taikydamos tankią gynybos liniją, kurią cementavo penkios gynėjos.

12 min. Dovilė Gailevičiūtė prasižengė savo aikštės pusėje. Puikiai standartines padėtis išnaudojančios belgės tuo pasinaudojo – tolimu smūgiu T. Wullaert nuginklavo Medą Šeškutę bei išvedė belges į priekį.

Netrukus belgės sukūrė dar vieną puikią progą, kuomet viena prieš vartus iššokusi belgių puolėja smūgiavo virš vartų.

Antrasis rungtynių įvartis krito 14 min., kuomet kamuolys nuo vartininkės itin nesėkmingai atšoko į M. Liužinaitę ir įkrito į lietuvių vartus.

Net pirmaudamos belgės nesustojo ir kūrė progą po progos. Lietuves nuo įvarčio gelbėjo arba M. Šeškutė, arba tanki gynyba. Vis dėlto 22 min. belgės sugebėjo trečią kartą nuginkluoti M. Šeškutę – nuo G. Gedgaudaitės galvos atšokęs kamuolys įkrito į vartus.

Išpuoliai prie lietuvių vartų tęsėsi – po perdavimo į baudos aikštelę kamolį į M. Šeškutės ginamus vartus pasiuntė. T. De Caigny.

39 min. savo aikštės pusėje prasižengė rinktinės kapitonė M. Liužinaitė, kuriai prieš akis buvo parodyta geltona kortelė. Prie kamuolio stojusi T. Wullaert įsibegėjo bei pataikė į skersinį, o pirma prie kamuolio prišokusi T. De Caigny pelnė penktąjį belgių įvartį.

Prieš pat ilgąją pertrauką antrą geltoną kortelę prieš save išvydo M. Liužinaitė, kuri buvo priversta aikštę palikti ankškčiau laiko.

Vos prasidėjus antrąjam kėliniui T. Wullaert antrą kartą smūgiu iš toli pataikė į virpstą. Laimei, lietuvės išmušė kamuolį.

Rezultatas švieslentėje belgių netenkino – 56 minutę po eilinio reido lietuvių baudos aikštelėje trečiajį savo įvartį pelnė T. De Caigny.

69 minutę T. Wullaert po kelių bandymų galiausiai nukreipė kamuolį į lietuvių vartus bei pelnė antrąjį savo įvartį.

H grupės lyderės ir toliau dominavo aikštėje, kontroliavo kamuolį bei kūrė progas prie lietuvių vartų. Po gausybės M. Šeškutės atmuštų smūgių, T. Wullaert galiausiai rado spragą lietuvių gybyvoje bei pelnė trečiąjį savo įvartį padidindama rezultatą iki 0:8.

Dar po kelių akimirkų, 84 min., tiksliu smūgiu pasižymėjo ir tašką rungtynėse padėjo M. Minnaert – 0:9.

Šaltinis
Lietuvos futbolo federacija (LFF)
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)