„Sūduvos“ ekipoje rungtynes su gargždiškiais pradėjo Vilius Stebrys, Modestas Vainikaitis, Tautvydas Burdzilauskas (80 min. pakeitė Simas Venkevičius), Justinas Januševskis, Žygimantas Baltrūnas (61; Vaidas Slavickas), pirmą kartą komandos marškinėlius užsivilkęs Marko Pavlovskis, Olivier Rommensas, Giedrius Matulevičius (61; Ernestas Burdzilauskas), Levanas Mačarašvilis, Jevgenas Protasovas ir Kule Mbombo (70; Matas Miškinis).

Dėl traumų labai ribotas pajėgas rungtynėms galėjusi pasitelkti „Sūduva“ šį kartą pasirinko atsargesnę ir labiau futbolininkų jėgas saugančią taktiką – nespaudė varžovų visoje aikštėje ir pasitiko juos savojoje pusėje.

Nepaisant to, jau pirmoji pavojinga „Hikvision“ arenos šeimininkų ataka 7 minutę baigėsi įvarčiu. M. Pavlovskis tolimu perdavimu surado J. Protasovą, kuris permetė kamuolį per vartininką ir išvedė „Sūduvą“ į priekį.

„Banga“ netrukus keletą kartų pagrasino šeimininkų vartams, tačiau smūgiai nebuvo labai sėkmingi ir V. Stebrys be vargo sugavo kamuolį.

21 min. J. Protasovas atliko stiprų smūgį į vartus, bet kamuolį galva atmušė svečių gynėjas, o netrukus sekęs K. Mbombo smūgis galva iš dėkingos padėties buvo per silpnas – kamuolį sugavo vartininkas.

Po minutės po gražios greitos atakos O. Rommensui pavyko nukreipti kamuolį į vartus, tačiau teisėjai užfiksavo nuošalę ir rezultatas nepakito.

25 min. „Banga“ pasinaudojo marijampoliečių gynėjo klaida ir smūgiu iš aštraus kampo Karolis Žebrauskas rezultatą išlygino – 1:1. Po poros minučių po kampinio Gargždų komandos žaidėjas iš geros padėties galva pasiuntė virš vartų.

„Sūduva“ bene geriausią galimybę dar iki pertraukos susigrąžinti persvarą turėjo 35 min., kai po individualaus reido M. Pavlovskis atliko tolimą smūgį. „Bangos“ vartininkas buvo priverstas šuolyje nukreipti kamuolį virš vartų ir taip apsaugojo savo ekipą nuo įvarčio.

Po pertraukos padėtį aikštėje tvirtai kontroliavo „Sūduva“, „Banga“ stengėsi kontratakuoti, tačiau kurti pavojingus epizodus nesisekė abiems ekipoms. Gargždų komanda pasižymėjo keletu smūgių, kurie nesukėlė didesnių sunkumų V. Stebriui, o „Sūduvos“ ekipoje arčiausiai sėkmės buvo L. Mačarašvilis, paskutines mačo 20 min. žaidęs puolėjo pozicijoje.

Tiek 82 min. smūgiuodamas iš žaidimo, tiek 86 min. atlikdamas baudos smūgį, kartvelas buvo šiek tiek netikslus.

Kitas kontrolines rungtynes „Hikvision“ arenos manieže „Sūduva“ žais vasario 15 d. 18 val. su „Panevėžiu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją