Po 25-erių metų gynėjo pranešimo, buvo pasirodžiusi informacija, neva futbolininkas derasi su dviem neįvardytomis Lietuvos A lygos komandomis.

Portalas futbolas.lt susisiekė su futbolininku ir jį pakalbino.

Sprendimas

Dvejus metu Olandijoje praleidęs Lietuvos rinktinės gynėjas „Cambuur“ paliko ne savo noru. Klubas nepasiūlė jam pratęsti sutarties.

„Palikti Leuvardeną nebuvo vien mano sprendimas. Tiesiog mano sutartis buvo dvejiems metams su galimybe pratęsti dar vienam sezonui. Kadangi viso sezono metu „Cambuur“ buvo pačiame turnyro lentelės dugne, vadovai negalėjo nė pagalvoti apie artėjantį sezoną, nes tikimybė iškristi buvo per didelė. Tai būtų buvęs trečias sezonas komandoje, tad ir sutarties sąlygos būtų gerokai pasikeitusios. Pasikalbėjome su komandos vadovais ir nusprendėme, kad po sezono esu laisvas. Komandoje būčiau likęs tik tuo atveju, jei klubas būtų likęs aukščiausioje lygoje.“

A lyga

Nepaisant įvairių gandų, V. Andriuškevičius patikino, kad į A lygą bent jau dabar tikrai nesugrįš:

„Tos paskleistos žinios apie grįžimą į A lygą buvo tiesiog tam, kad pakurstyti kažkokias kalbas. Tame tikrai nėra visiškai jokios tiesos. Apskritai, nebūtų logiška iš Olandijos grįžti į Lietuvą. Užsienyje noriu parungtyniauti kiek ilgiau.“

Ateitis

Paklaustas apie ateities planus ir norus futbolininkas savo svajonių lygos neįvardijo, tačiau teigė, kad norėtų išbandyti jėgas komandoje, kuri rungtyniaus Europos turnyruose.

„Kiekviena lyga, kuri būtų žingsnis į priekį mane traukia. Aš dar noriu tobulėti, mėgstu iššūkius. Žaidimas Europos turnyruose, be abejo, būtų privalumas, tačiau priklausytų nuo šalies. Juk kiekvienoje šalyje Europoje žaidžia keletas klubų. Kol kas pasiūlymų neturiu, ilsiuosi ir laukiu, o kas bus toliau pamatysime.