27-erių gynėjas iš Brazilijos aikštėje savo veiksmais sugebėjo sukelti nemažą chaosą. Viskas prasidėjo nuo neva atsitiktinio spyrio koja varžovui Maximilianui Arnoldui, kuriam brazilas dešine koja skaudžiai kaukštelėjo būdamas nusisukęs.

Natūralu, kad tai sukėlė vokiečio pyktį – provokacijai pasidavęs futbolininkas prisiartino prie Marcelo. Pastarasis to ir telaukė. Galva jis įsirėmė į M. Arnoldo krūtinę, o pastarajam kilstelėjus rankas griebėsi už veido, lyg sulaukęs stipraus smūgio. Netrukus kamera užfiksavo „viltingą“ Marcelo žvilgsnį į šalį – brazilas stebėjo, kaip šią situaciją įvertino šoninis teisėjas.

Į incidento vietą atskubėjo kiti komandų futbolininkai, kilo rimtesnis apsižodžiavimas ir susistumdymas. Viskas baigėsi tuo, kad po geltoną kortelę gavo M. Arnoldas ir „Real“ saugas Garethas Bale'as, o pats Marcelo iš balos išlipo sausas.

Mačui teisėjavo italas Gianluca Rocchi.

Negarbingas Marcelo elgesys sulaukė ir viešo futbolo visuomenės pasmerkimo. Brazilą aršiai sukritikavo buvę garsūs futbolininkai Glennas Hoddle'as ir Roy Keane'as, dabar dirbantys TV ekspertais.

„Jis nukrito taip tarsi būtų pašautas. Tai – gėdinga“, – pareiškė G. Hoddle'as.

„Tiesiog siaubinga. Neįsivaizduoju, kaip jo kojos neišlaikė“, – piktinosi R. Keane'as.

Užsienio žiniasklaidai šis incidentas sukėlė prisiminimus apie teatrališką kito brazilo – Rivaldo pasirodymą 2002-ųjų pasaulio čempionato rungtynėse su Turkija.

Atsakomosios rungtynės tarp Madrido ir Volfsburgo klubų Ispanijos sostinėje vyks kitą antradienį.


Marcelo
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)