Nors „Liverpool“ didžiąją rungtynių dalį žaidė kokybišką ir agresyvų futbolą, viskas baigėsi tuo, kad iš Barselonos anglai išvyko pralaimėję 0:3, o skaudžiausius smūgius jiems sudavė būtent L. Messi.

31-erių metų futbolo žvaigždė 75 ir 82 min. pats pelnė du įvarčius (antrąjį – fantastišku baudos smūgiu) padidindamas persvarą iki trijų, o pačioje mačo pabaigoje Lionelis sukūrė tobulą progą pasižymėti Ousmane'i Dembele, tačiau aikštėje neseniai pasirodęs prancūzas ja nepasinaudojo.

„Liverpool“ žaidė gerą futbolą 75 minutes, tačiau tada suprato, kad egiztuoja pernelyg galinga jėga, jog jai būtų galima pasipriešinti“, – ketvirtadienio rytą L. Messi nusilenkė britų žiniasklaidos gigantas BBC.

Argentiniečiui lenkiasi ne tik anglai – apie išskirtinį L. Messi pasirodymą rašo viso pasaulio sporto žiniasklaida.

Kepurę prieš jį nusiėmė ir nuskriaustos „Liverpool“ ekipos treneris Jurgenas Kloppas.

„Visiškai aišku, kad tokiais momentais Lionelis tiesiog yra nesustabdomas. Vien prasižengdamas tu jo negali sulaikyti. Pirmasis jo įvartis nebuvo pats gražiausias, tačiau dar kartą parodė jo sugebėjimus.

Tačiau aš esu patenkintas, kaip gynėmės komandiškai, nekalbant vien apie Messi. Mes bandėme, žaidėjai rungtyniavo kitai, tikrai rodėme kokybišką futbolą. Visgi Leo yra aukščiausios klasės žaidėjas ir aš nesu nustebintas dėl to, kas čia atsitiko“, – tvirtino 51-erių J. Kloppas.

Nors apgailestavo dėl patirto pralaimėjimo, J. Kloppas spaudos konferencijoje ne kartą akcentavo esantis laimingas dėl to, kokį futbolą „Camp Nou“ stadione rodė jo auklėtiniai.

„Reali situacija tokia, kad sužaidėme geras rungtynes, bet jie įmušė tris įvarčius. Esu patenkintas žaidimu beveik visose grandyse, išskyrus realizuojant progas. Tikrai pasirodėme gerai, bet pralaimėjome. Ilgai esu šiame versle ir man telieka pripažinti šią nesėkmę, – kalbėjo anglų komandą treniruojantis vokietis. – Nepaisant rezultato, aš žaidėjams pasakiau, jog jais didžiuojuosi, ir kad savaitės pabaigoje jie apie šį įvykį jau bus pamiršę.

Reikia išsimiegoti ir pasiruošti rungtynėms su „Newcastle“, tęsti kovą dėl „Premier“ lygos titulo. Nutiko, kas nutiko, tačiau aš didžiuojuosi. Nors pralaimėjome 0-3, esu laimingas, nes vyrai kovojo. Be to, lieka atsakomosios rungtynės – juk tai yra futbolas. Aišku, 1-3 būtų buvę geresnis rezultatas, bet ginklų dar nesudedame.“

Tuo metu pats L. Messi po rungtynių neslėpė apgailestaujantis, kad O. Dembele nepasinaudojo jo sukurta proga ir į svečių vartus neįmušė ketvirto įvarčio.

„Ta proga buvo tiesiog puiki. Su keturių įvarčių pranašumu važiuoti į „Anfield“ stadioną būtų dar geriau, bet ir šis rezultatas yra puikus. Mes įsitraukėme į „Liverpool“ demonstruojamą greitą, bet fizine jėga paremtą futbolą. Nesame įpratę, kai varžovai kontroliuoja kamuolį tiek daug laiko, todėl ši pergalė mus kainavo daugiau nei įprastai. Visgi iš to, ką turėjome, išspaudėme puikų rezultatą“, – tvirtino argentinietis.

Netrukus po rungtynių socialiniame „Instagram“ tinkle L. Messi perdavė linkėjimus širdies smūgį Portugalijoje patyrusiam ir šiuo metu ligoninėje gulinčiam ispanų vartininkui Ikerui Casillasui.

„Esame patenkinti rezultatu, tačiau mūsų dar laukia viešnagė „Anfield“ stadione, kuriame žaisti – labai sunku. Artėja svarbiausi sezono momentai, todėl turime būti vieningi kaip niekada. Noriu pasinaudoti proga ir persiųsti apkabinimą I. Casillasui, palinkėdamas kuo greitesnio pasveikimo“, – rašė L. Messi.

I. Casillasas šiuo metu lieka Porto ligoninėje, tačiau jo sveikatos būklė yra stabili, pats futbolininkas bendrauja su artimaisiais ir netgi atsakinėja į gerbėjų žinutes socialiniuose tinkluose.


„Barcelona“ ir „Liverpool“ klubai trofėjų lentynoje turi po penkis Čempionų lygos titulus. Kalbant apie katalonų klubą, nuo 2006-ųjų jie keturis kartus džiaugėsi šiuo trofėjumi (2006, 2009, 2011 ir 2015 m.). Liverpulio klubas nuo 1984-ųjų triumfavo tik 2005 metais.

Pirmame pusfinalio mače, kuris vyko antradienį Londone, „Tottenham Hotspur“ 0:1 nusileido Amsterdamo „Ajax“ ekipai.

„Barcelona“ su „Liverpool“ Europos turnyruose tarpusavyje grūmėsi devintą kartą. Tris pergales šventė Anglijos klubas, tris – Katalonijos, o trys mačai baigėsi taikiai.

Atsakomosios „Liverpool“ ir „Barcelonos“ rungtynės bus žaidžiamos po savaitės Anglijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)