Savaitinis 30-mečio argentiniečio uždarbis sieks net 400 tūkst svarų sterlingų arba apie 518 tūkst. eirų (neatskaičiavus mokesčių), o per dvejus metus jis į rankas gaus apie 23,5 mln svarų sterlingų.

Komandoje jis prisijungs prie buvusio Londono „Arsenal“ puolėjo Gervinho.

E. Lavezzi sutartis su PSG ekipa, į kurią jis atvyko 2012 metais, turėjo baigtis šią vasarą, tačiau kinai prancūzams sumokėjo apie 3,5 mln. svarų sterlingų baudą ir įsigijo žaidėją. Šis Prancūzijos „Ligue 1“ čempionate per 107 rungtynes pelnė 22 įvarčius.

Kinų aukščiausioji lyga šiemet gali pasigirti itin garsių futbolininkų pavardėmis. Tai: Jacksonas Matinezas, Alexas Texeira, Ramiresas, Asamoah Gyanas, Demba Ba, Obafemi Martinsas ir kiti. Pastarieji žaidėjai taip pat susiviliojo dosniais honorarais, kuriuos pasiūlė vis daugiau žvaigždžių prisiviliojantys kinų klubai.

Kinijos aukščiausioji lyga su kiekvienais metais itin didina investicijas į žinomus žaidėjus, kad populiarintų šią sporto šaką, tačiau didžiąja dalimi daro meškos paslaugą visai futbolo rinkai, mokėdama neadekvačiai didelius honorarus futbolininkams. Ar tai lems, kad Europoje mes matysime vis daugiau ją paliekančių perspektyvių žaidėjų?