Liuksemburge vykusiose rungtynėse Lietuvos rinktinė apstumdė varžovų trenerį, vienam žaidėjui teko palikti aikštę ant neštuvų, geltonąsias korteles rinko net tik žaidėjai, bet ir treneris R. Breu.

Lietuvos vartus gelbėjo ir virpstas, ir VAR peržiūra, tačiau galiausiai 89-ą min. aikštės šeimininkai pelnė pergalingą įvartį po apmaudžios gynėjų klaidos.

Turnyrine prasme šis mačas nieko nebelėmė – dar prieš rungtynes buvo aišku, kad Liuksemburgas bus antras grupėje, o lietuviai turės tenkintis ketvirta pozicija.

Šiame mače lietuviai vertėsi be diskvalifikuotų ir į Liuksemburgą nevykusių Justo Lasicko ir Lino Klimavičiaus.

R. Breu debiutas naujose vyriausiojo trenerio pareigose vyko ketvirtadienį, kai lietuviai Vilniuje sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:1) su Farerų salų futbolininkais.

Tautų lygos C divizione Lietuvos nacionalinė ekipa nė karto nelaimėjo – patyrė 4 pralaimėjimus ir dukart sužaidė lygiosiomis bei liko paskutinėje grupės vietoje.

Rezultatas: Liuksemburgas 1 – 0 Lietuva

89' [1 – 0] Gersonas Rodriguesas

Stade de Luxembourg stadionas, Liuksemburgas, teisėjas – Giorgi Kruashvili (Sakartvelas).

Įspėti: 2 min. Vincentas Thillis, 78 min. Leandro Barreiro, 90+3 min. Florianas Bohnertas (Liuksemburgas); 15 min. Edvinas Girdvainis, 34 min Vykintas Slivka, 51 min. Paulius Golubickas, 66 min. Fedoras Černychas (Lietuva).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Džiugas Bartkus, Rolandas Baravykas (78 min. Saulius Mikoliūnas), Edvinas Girdvainis, Vykintas Slivka (78 min. Tomas Kalinauskas), Benas Šatkus, Dominykas Barauskas (43 min. Natanas Žebrauskas), Domantas Šimkus, Modestas Vorobjovas, Paulius Golubickas (71 min. Artūras Dolžnikovas), Arvydas Novikovas, Fedoras Černychas.

Atsargoje: Edvinas Gertmonas, Ignas Plūkas, Artemijus Tutyškinas, Titas Milašius, Deividas Dovydaitis, Linas Mėgelaitis.

Rungtynių eiga:

Vos prasidėjus rungtynėms už grubų žaidimą buvo įspėtas aikštės šeimininkų žaidėjas Vincentas Thillas. Kietos kovos buvo ir iš Lietuvos rinktinės pusės – 15-ą min. lazdą perlenkė Edvinas Girdvainis, kuriam taip pat teisėjas nedvejodamas parodė geltonąją kortelę.

Liuksemburgo rinktinė 29-ą min. turėjo pavojingiausią progą įvarčiui pelnyti. Po lietuvių klaidos į vartus smūgiuotą kamuolį koja atrėmė Benas Šatkus, o dar vienas Gersono Rodrigueso šūvis buvo jam labai apmaudus – kamuolys pataikė į Džiugo Bartkaus ginamų vartų virpstą.

Vykintas Slivka norėdamas pagriebti iš po varžovų trenerio kojų kamuolį šį stumtelėjo ir taip sukėlė konfliktą. Teisėjas parodė lietuviui geltoną kortelę, o vėliau įspėjo ir abu trenerius Lucą Holtzą ir Reinholdą Breu.

Dominykas Barauskas kovodamas dėl kamuolio 38-ą min. gavo kelio traumą, po kurios išgabenti iš aikštės jam prireikė ir neštuvų. Į aikštę žengė Lietuvos rinktinėje debiutuojantis Natanas Žebrauskas. Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių.

Po pertraukos lietuviams pavyko surengti ataką, kurioje pelnė pirmą kampinį. Deja, išpešti kažko daugiau mūsų šalies futbolininkams nepavyko. O į ataką pasileidusius varžovus pražanga sustabdė Paulius Golubickas, kuriam čia pat buvo parodyta geltonoji kortelė.

61-ą min. vienas aktyviausių aikštės šeimininkų žaidėjų G. Rodriguesas galiausiai pelnė įvartį po tolimo komandos draugo perdavimo. Tiesa, po gana ilgai trukusios VAR peržiūros įvartis nebuvo įskaitytas.

Po dvikovos ore su varžovu susidūręs Fiodoras Černychas sulaukė teisėjo įspėjimo.

78-ą min. aikštėje pasirodė 38-erių metų Saulius Mikoliūnas, kuriam tai yra rekordinės 100-osios rungtynės su nacionaliniais marškinėliais.

80-ą min. Arvydas Novikovas atliko baudos smūgį ir Liuksemburgo vartus nuo įvarčio išgelbėjo vartininkas Anthony Morisas.

Lietuvos rinktinė gynyba klysta ir G. Rodriguesas pelno įvartį. Puolėjas iš džiaugsmo nusivilko marškinėlius ir už tai, aišku, sulaukė geltonosios kortelės. Liuksmeburgas 89-ą min. išsiveržė į priekį 1:0. Per pridėtą laiką rezultatas nepasikeitė ir aikštės šeimininkai šventė pergalę.

Standings provided by SofaScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)