„Lietava“ nutrauks pralaimėjimų seriją?

Jonavos komanda taškų neiškovojo jau trejas rungtynes iš eilės. Po sėkmingo sezono starto, kuriame čempionato debiutantai stebino kiekviename ture, panašu, kad varžovai „Lietavos“ stebuklą jau perkando ir rasti kelių prie varžovų vartų jonaviškiams darosi vis sunkiau ir sunkiau.

Viena to priežasčių – padidintas dėmesys Dominykui Galkevičiui. Visose rungtynėse, kuriose „Lietava“ iškovojo taškus, jonaviškių saugas prisidėjo įvarčiais ar rezultatyviais perdavimais. Tose dvikovose, kuriose Jonavos komanda liko be nieko, tuščias buvo ir D. Galkevičius.

Vienintelę savo pergalę „Lietava“ iškovojo būtent prieš „Utenį“, tačiau dabartinė Utenos komanda jau nebėra ta, kurią matėme sezono starte. Dvi uteniškių pergalės per paskutines trejas rungtynes rodo, kad Aukštaitijos derbis, komandoms pirmą kartą sezone žaidžiant ant natūralios vejos, bus karštas.

Ar debiutuos P. Feindouno mače prieš „Sūduvą“?

Visi teisiniai dalykai ir dokumentai jau sutvarkyti, tad Pascalis Feindouno debiutui lygoje uždegta žalia šviesa. O laukti tikrai verta. Kol kas tik draugiškose rungtynėse Klaipėdos „Atlanto“ marškinėlius vilkėjęs rezultatyviausias visų laikų Gvinėjos futbolininkas paliko didžiulį įspūdį klubo vadovams, kurie, sulaukę galimybės į ekipą pakviesti „Juodajį Zidane'ą“, svarstė labai trumpai.

Ar verta į komandą dar tik įsiliejantį legionierių mesti į aikštę kovoje su vienu iš konkurentų į medalius, galvosūkis vyriausiajam treneriui Konstantinui Sarsanijai. Be to, I rato dvikovą Marijampolėje „Atlantas“ pralaimėjo, todėl savo žiūrovų akivaizdoje bus siekiama revanšo. Pastaruoju metu komandą užpuolė traumos gynybos linijoje, tuo tarpu saugų grandis demonstruoja gerą futbolą, todėl ardyti šį veikiantį mechanizmą trenerių kolektyvui gali ir nesinorėti.

Sureguliuos B. Atajičius nusimušusį taikiklį?

Pirmose dvejose lygos rungtynėse įvarčių dubliais debiutavęs Vilniaus „Žalgirio“ legionierius Bahrudinas Atajičius leido tikėtis, kad puolimo grandyje čempionas problemų neturės. Žvelgiant į komandų statistiką, problemų mušant čempionas neturi ir dabar, tačiau nuo trečio turo įvarčius pelno visi, bet ne pagrindinis žalių ir baltų puolėjas.

Negana to, paskutines dvejas čempionato rungtynes bosnis pradėjo ant atsarginių suolo. LFF taurės rungtynėse jis grįžo į starto vienuolikę, tačiau ir vėl aikštę paliko be įvarčio.

Galbūt tai, kad paskutinį kartą B. Atajičius mušė būtent „Stumbrui“, padės futbolininkui nutraukti nerezultatyvią seriją, bet verta pastebėti ir tai, kad Kauno komanda taip pat yra pasikeitusi ir, kaip matėme taurės pusfinalyje, „Žalgiriui“ taškų lengvai atiduoti neketina.

Leis „Trakai“ pailsėti savo lyderiams?

Mačas prieš šiuo metu paskutinę vietą lygoje užimančią „Kauno Žalgirio“ komandą galėtų „Trakams“ pasitarnauti, kaip atokvėpio stotelė labai įtemptame rungtynių maratone. Poilsis čempionato lyderiams labai praverstų. Taurės pusfinalio atsakomųjų rungtynių pabaigoje matėme, kaip traumą lygioje vietoje patyrė Nerijus Valskis. Laimė, nesunkią, tačiau labai tikėtina, kad tai – jau nuovargio pasekmė.

Todėl treneris Valdas Urbonas tikrai svarstys galimybę į aikštę išleisti mažiau laiko joje praleidžiančius futbolininkus, o rezervų ant atsarginių suolo vicečempionai turi. Kita vertus, „Trakai“ negali sau leisti prarasti taškus dvikovose su į medalius nenusitaikiusiais varžovais, todėl bet kokia rizika turi būti pamatuota. Kad „Kauno Žalgiris“ gali įkąsti, savo kailiu jau pajuto „Sūduva“.