Po pirminio tyrimo klubo atstovai pateikė apeliaciją, kurios nagrinėjimas šiuo metu vykdomas.

LFF savo pranešime pažymi, jog nuolat stebi galimus sąžiningo žaidimo pažeidimus.

„Visais atvejais, kai gaunama informacija apie galimus sąžiningo žaidimo pažeidimus, LFF Drausmės komitetas bei už sąžiningą žaidimą atsakingi federacijos atstovai pradeda tyrimus, kurių metu glaudžiai bendradarbiaujama su atsakingomis institucijomis ir Lietuvos policija.

Siekiant išvengti nepatvirtintos informacijos paskelbimo, apie tyrimo rezultatus bei galutinius sprendimus informuojame tyrimui pasibaigus“, – skelbiama federacijos pranešime.

LFF pabrėžia, kad „Jonavos“ klubas aktyviai bendradarbiauja siekiant išsiaiškinti visus galimus pažeidimus bei užkertant kelią bet kokiems sąžiningo žaidimo pažeidimams.

„Liepos pabaigoje federacijos vadovai susitiko su Jonavos miesto meru, klubo vadovais ir aptarė susidariusią situaciją, miestas ir klubas rodo norą būti konkurencingais čempionato dalyviais, jiems rūpi klubo likimas, rezultatai, tad šalys noriai bendradarbiauja ir padeda spręsti susidarusią situaciją“, – skelbia LFF.

LFF apie tyrimo rezultatus ir nuobaudas visuomenę ketina informuoti pasibaigus tyrimui.

Tyrimai teismo salių nepasiekia

Kovoje su nesąžiningais sporto veikėjais lūžiu turėjo tapti 2016-ieji, kai tokio pobūdžio nusikalstama veika buvo kriminalizuota Baudžiamojo kodekso pataisa, numatant laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Ne kartą atrodė, jog pradėti ikiteisminiai tyrimai pasieks teismo sales ir pirmąkart už manipuliavimą sporto varžybose nusikaltėliams bus pritaikytos Baudžiamajame kodekse numatytos bausmės.

Vienas pavyzdžių, 2019-ųjų Klaipėdos „Atlanto“ ir „Palangos“ skandalas, kurį skambiai pristatė LFF.

2019 m. gruodžio pirmą savaitę į specialią spaudos konferenciją žiniasklaidą sukvietę LFF vadovai paskelbė, kad iš A lygos dėl galimų manipuliacijų rungtynių rezultatais pašalinami praėjusio sezono pirmenybių autsaideriai – Klaipėdos „Atlantas“ ir „Palanga“.

Spaudos konferencijoje kartu su LFF vadovybe dalyvavęs tuometinis generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris tikino, kad šiuo atveju turima medžiaga yra „stipresnė“ ir vylėsi, jog ji pasieks teismą.

Visgi, pareigūno lūkesčiai neišsipildė. Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate dalis pradėtų tyrimų, susijusių su FK „Atlantu“, dar 2020 m. rugsėjį buvo nutraukti.

Toks scenarijus – jokia naujiena. Sporto gerbėjai nesunkiai prisimins 2019-ųjų sausį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl krepšininko Vaido Kariniausko galimai nesąžiningų veiksmų jo žaistose rungtynėse.

Lošimų priežiūros tarnyba (LPT) rinko informaciją apie galimą nusikalstamą veiką, medžiagą perdavė policijai, tačiau 2019-ųjų gegužę tyrimas buvo nutrauktas nenustačius nusikaltimo požymių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją