Nauja „Optibet Pirma lyga“ turnyro karalienė paaiškėjo 29-ajame ture. Tuo metu kova dėl likusių medalių keliasi į paskutinę pirmenybių dieną – lapkričio 12-ąją.

Padėka. „Sezono pradžioje mūsų rezultatai buvo banguoti, bet vėliau atėjo aukšto lygio treneris ir mums parodė, kas yra tikrasis futbolas. Džiaugiamės, kad darbas jo treniruotėse atsipirko ir pasiekėme svarbiausią sezono tikslą“, – triumfavo Martynas Vasiliauskas.

„Dainavos“ kapitonas kartu su treneriu Sergejumi Kuznecovu ir komandos draugais auksinę pergalę šventė Kėdainiuose. Lemiamame mūšyje alytiškiai 1:0 palaužė Kėdainių „Nevėžį“ ir su 64 taškais tapo nebepavejami konkurentams. Vienintelį mačo įvartį 72-ąją min. pelnė Kazeemas Ojo Aderounmu. Situaciją savo naudai galėję pakeisti kėdainiečiai turėjo vos keletą pusprogių, bet pagal daugumą žaidimo aspektų nusileido svečiams iš Dzūkijos.

„Nevėžis“ su 57 taškais nuslydo į trečiąją poziciją, antrąjį laiptelį užleisdamas Klaipėdos „Neptūnui“, išsivežusiam pergalę iš Plungės, rezultatu 3:1. Klaipėdiečiai prieš paskutinį turą turi 2 taškų pranašumą ir šeštadienį savo aikštėje priims turnyrinių užduočių nebesprendžiančią Mažeikių „Atmosferą“. Kėdainių futbolininkams tą pačią dieną teks šturmuoti „Garliavos“ tvirtovę. Jie privalės ne tik įveikti savo varžovus, bet ir tikėtis, jog „Neptūnas“ nusileis „Atmosferai“.

„Dabar jau ne viskas priklauso nuo mūsų pačių. Bet rankų nenuleisime, eisime į aikštę kautis taip, kaip ir dera paskutiniam mačui“, – pažadėjo „Nevėžio“ kapitonas Arminas Lukoševičius.

Pavėjui. Nuo lyderių grupės savaitgalį galutinai atskilo „Marijampolė City“ ekipa. Marijampoliečiai pergalės atveju būtų likę medalių lenktynėse, tačiau namuose 0:1 turėjo pripažinti „Garliavos“ pranašumą. Pralaimėjimo būta itin skaudaus, nes šeimininkai praleido 90-ąją min., kai gražiu spyriu į viršutinį vartų kampą pasižymėjo Rokas Gudelis. Šis šedevras 22-jų metų gynėjui tapo vieninteliu sezono įvarčiu.

„Pirmame kėlinyje komandos žaidė apylygiai, pralaimėjome keletą mikrodvikovų. Po pertraukos pavyko perimti iniciatyvą į savo rankas, žaidėme pavėjui ir aikštėje dominavome“, – teigė „Garliavos“ treneris Vitalijus Stankevičius.

„Marijampolė City“ su 52 taškais nebepavys ant ketvirtojo laiptelio stovinčio Kauno „Be1 NFA“, bet ir nenukris į šeštąją vietą, nuo kurios atsiplėšė net 10 taškų. „Be1 NFA“ vaikinai (56 taškai) pirmadienį atsilikimą nuo trečioje vietoje esančio „Nevėžio“ sumažino iki minimumo, išvykoje 2:0 pranokdami „Panevėžio“ dublerius. „Akademikai“ dar gali pačiupti medalį, jei šeštadienį namuose nugalės „Marijampolės City“ futbolininkus, o „Nevėžis“ nelaimės Garliavoje.

Durys. Daugumai likusių dalyvių paskutinis turas taps proga trinktelėti durimis ir garbingai užbaigti sezoną. Gerokai anksčiau galimybę pabėgti iš paskutinės vietos praradusi Gargždų „Banga“ B patriukšmavo nelaukdama finišo. Gargždiškiai savo stadione 3:1 pamokė net devyniais laipteliais aukščiau užsiropštusius Vilniaus BFA jaunuolius. Visus įvarčius nugalėtojams dar iki pertraukos pelnė brazilas Carlosas Eduardo, pasiskolintas iš pagrindinės komandos.

BFA (37 taškai) vaikinai galės atsigriebti jau trečiadienį, kai Plungėje sužais atidėtas 27-ojo turo rungtynes su vietos „Babrungu“. Tai bus vadinamasis šešių taškų mūšis, nes laimėjimo atveju vilniečiai iš plungiškių gali nugvelbti ir 6-ąją poziciją. Tiesa, žemaičiai vis tiek dar turėtų dviejų taškų persvarą, tad viską lemtų paskutinis turas. Jame „Babrungas“ namuose egzaminuos Vilniaus „Riterius“ B, kurie pirmadienį Šiauliuose 1:2 nusileido vietos ekipai. BFA laukia sostinės derbis su „Žalgirio“ dubleriais, savaitgalį 5:0 nepagailėjusiais Panevėžio „Ekrano“.

„Banga“ B (20 taškų) su Pirma lyga atsisveikins Kretingoje, kur kibs į atlapus „Minijai“ (30 taškų, 14 vieta). Pastaroji vienuolikė Mamadou Traore įvarčių dėka 2:0 įveikė Mažeikių „Atmosferą“ (24 taškai), kuri liks priešpaskutinė, 15-ta.

Šaltinis
Temos
Lietuvos futbolo federacija (LFF)
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją