Įveikus pirmą atrankos etapą toliau lauktų Belfasto „Glentoran“ (Šiaurės Airija) ir „The New Saints“ (Velsas) poros nugalėtojas.

Nuo susitikimo pradžios aikštės šeimininkai stengėsi primesti savo žaidimo stilių ir ilgiau kontroliavo kamuolį, o tuo pačiu ir kūrė progas.

Iš pradžių „Europa“ futbolininkai atliko keletą smūgių iš toli, tačiau juos sėkmingai atrėmė Deividas Mikelionis.

25-ąją minutę varžovai buvo arti pelnyto įvarčio, tačiau D. Mikelionio ir komandos gynėjų dėka kamuolys vartų linijos nekirto.

Nors daugiau itin pavojingų progų varžovai ir neturėjo, savo šansų sukurti nepavyko ir žalgiriečiams.

Po pertraukos vaizdas pasikeitė. Iš pradžių į vartų virpstą pataikė Divine’as Naahas, kartą po kampinio galva virš vartų smūgiavo Michaelas Thuique.

Tiesa, į tai varžovai atsakė labai pavojingu baudos smūgiu ir be galo pavojingu smūgiu galva tiesiai į D. Mikelionį.

Rungtynių pabaigoje bene geriausią progą pasižymėti turėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Linas Pilibaitis, tačiau jo galva smūgiuotą kamuolį atrėmė varžovų vartininkas.

Atsakomosios rungtynės liepos 15 dieną vyks Marijampolėje, o bilietai prekyboje pasirodys kitą savaitę.

Rezultatas

„Europa“ 0 – 0 „Kauno Žalgiris

Statistika

„Europa“ klubas yra daugkartinis Gibraltaro čempionas ir nuolat dalyvauja UEFA turnyruose. Trenerių štabas ir komanda jau susipažino su šiuo klubu ir jo žaidėjais ir į rungtynes išeis su aiškiomis užduotimis.

„Tai tikrai įdomus klubas iš mažos šalies. Buvo įdomu juos stebėti ir analizuoti, jie turi nemažai patyrusių ir kokybiškų žaidėjų, kurie gali nulemti rungtynių baigtį.

Matėme kaip dėl aukštų vietų jie kaunasi vietiniame čempionate. Lygiai taip pat ir Europoje – jie kanda visiems, su kuo žaidžia. Disciplinuota komanda, galinti užpulti ir kontroliuoti kamuolį, jeigu leisi tą daryti.

Visą tą matėme, esame pasiruošę ir bandysime jiems neleisti to daryti. Čia atvažiavome neleisti jiems daryti to, ką jie gali. Sieksime savo tikslo“, – prieš mačą tikino R. Garastas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)