Iš Danijos į Lietuvą žiemą persikėlęs saugo ir puolėjo pozicijose rungtyniaujantis žaidėjas rungtynes pradėjo startinėje sudėtyje, žaidė 86 minutes ir per jas įmušė įvartį.

Deja, gero starto taip greitai žalgirietis su komanda pratęsti negalėjo – čempionatą sustabdė pasaulyje siautėjančio Covid-19 viruso pandemija.

„Visi laukiame, kada galėsime pratęsti čempionatą, o dabar stengiamės saugotis ir išlikti sveiki. Žiūriu serialus ir filmus, žaidžiu FIFA, kalbuosi su šeima ir individualiai sportuoju“, – kalbėdamas su Žalgiris.lt pasakojo E.Davidas.

Pasakodamas apie savo karjerą „Kauno Žalgirio“ narys kalbėjo apie pačią pradžią Nigerijoje bei prisiminė gerą savo bičiulį Chidera Ejuke, kuris solidžiai žaidžia stipriausioje Nyderlandų futbolo lygoje.

„Augdamas Kadunos mieste visą laiką būdavau su kamuoliu ir vėliau prisijungiau prie vietinės „Ikon Allah“ futbolo akademijos. Žaisdamas šioje akademijoje gavau šansą pasirodyti ąžaisdavome daugybėje turnyrų ir viename iš jų mane pastebėjo skautai, kurių dėka atsidūriau Europoje. Augome kartu su Chidera Ejuke, kuris šiuo metu taip pat žaidžia Nyderlanduose. Jis geriausias mano bičiulis“, – teigė iš „Fremad Amager“ klubo atvykęs futbolininkas.

Gyvenimas Danijoje ir Lietuvoje skiriasi, bet dar didesnis skirtumas E. Davidui buvo iš Afrikos persikėlus į Europą.

„Danija man buvo gera patirtis, nes tai yra šalis, kurioje puikūs žmonės. Vis tik, adaptacija nebuvo lengva, o ypač sunkiai sekėsi priprasti prie oro sąlygų. Lietuvoje man taip pat patinka, tai rami šalis, su gerais žmonėmis. Nuo pat pirmos minutės buvau sužavėtas tuo, kaip mane priėmė komandos treneriai ir žaidėjai. Iš karto pasijaučiau kaip namuose ir buvau nusiteikęs kovoti dėl vietos sudėtyje“, – savo patirtimis dalinosi Kauno komandos atstovas.

Kova dėl vietos sudėtyje šiame tūkstantmetyje gimusiam vaikinui pavyko – iš pradžių stovykloje Kipre peržiūroje dalyvavęs saugas greitai įtikino komandos trenerių štabą, nukonkuravo kitus peržiūroje dalyvavusius žaidėjus ir netrukus prisijungė prie žalgiriečių Lietuvoje, o jau pirmosiose oficialiose rungtynėse už trenerių pasitikėjimą atsidėkojo įvarčiu.

„Mūsų treneris tiki visais savo žaidėjais ir už tai esu jam dėkingas. Jis puikiai bendrauja ir žino, kaip iš futbolininkų išspausti geriausia ką jie gali. Dėl jo ir komandos visada sunkiai dirbsiu. Buvau labai laimingas dėl pirmose rungtynėse įmušto įvarčio. Tai buvo intensyvi dvikova, kurioje mūsų komanda sužaidė puikiai ir visi gerai atliko savo darbą. Aišku, visada yra jausmas, kad gali sužaisti dar geriau, bet svarbiausia, kad sezoną pradėjome taip sėkmingai“, – pasakojo legionierius.

Greitas, kibus ir nuolat įtampą varžovų gynėjams keliantis atakuojantis žaidėjas – tokį įspūdį apie šį ekipos naujoką buvo galima susidaryti draugiškų rungtynių ir A lygos starto metu.

„Mėgstu atakuoti, mušti įvarius ar prie jų prisidėti perdavimais. Taip pat, mėgstu driblinguoti. Manau, kad turiu pozityvią mąstyseną aikštėje, nes nepriklausomai nuo rungtynių eigos, aš visada jaučiu, kad su savo gebėjimais galiu kažką pakeisti. Mano futbolo idealai yra Cristiano Ronaldo bei Nani ir aš mėgavausi juos stebėdamas.

Tikiuosi, kad vieną dieną būsiu toks geras kaip ir jie, nes futbolas yra mano gyvenimas. Visada svajojau tapti profesionaliu futbolininku ir žaisti aukštame lygyje – tai sportas, kuris teikia man džiaugsmą kiekvieną kartą išbėgus į aikštę“, – dar daugiau detalių apie save atskleidė „Kauno Žalgirio“ žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)