32-ejų metų atakuojantis saugas jau kurį laiką plušėjo komandos treniruotėse, o antradienį padėjo parašą ant sutarties. Naujas ekipos narys vilkės 10 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Į Kauną atvykęs M. Kalonas džiaugėsi šiltu sutikimu ir šį sezoną su ekipa tikisi pagerinti praėjusio sezono pasirodymą, kai buvo užimta penkta A lygoj“.

„Komanda tikrai labai maloniai mane priėmė, suburtas tikrai puikus kolektyvas ir, manau, turėtų būti geri rezultatai. Rinktinėje esu ne su vienu žaidėju rungtyniavęs, tad tikrai malonu susitikti. Šį sezoną su komanda sieksime užsitikrinti vietą Europos taurės atrankoje“, – sakė M. Kalonas.

Naujas „Kauno Žalgirio“ komandos narys pripažino, kad pastarieji dveji metai nebuvo lengvi jo karjeroje, tačiau futbolininkas tikisi ateinančiame sezone susigrąžinti puikią sportinę formą ir aistruolius džiuginti sėkmingais pasirodymais.

„Gyvenime būna nuosmukių ir pakilimų. Pastarieji dveji metai buvo ganėtinai sudėtingi, dažnai teko keisti ekipas ir greičiausiai dėl to nepavyko įgauti tinkamos sportinės formos. Nepaisant to, dabar jaučiuosi laimingas, jog pasirašiau kontraktą ir su nekantrumu laukiu sezono pradžios“, – teigė futbolininkas.

M. Kalonas jau spėjo pasimatuoti „Kauno Žalgirio“ marškinėlius ir žaidė draugiškose rungtynėse Panevėžyje prieš vietos „Panevėžį“. Šiame susitikime futbolininkas pasižymėjo vienu įvarčiu ir prisidėjo prie triuškinančios pergalės 3:0.

Praėjusį sezoną M. Kalonas rungtyniavo Rygos „Skonto“ (Latvija), Baku „Ravan“ (Azerbaidžanas) ir „Hapoel Nazareth Illit FC“ (Izraelis) komandose.

Per savo karjerą futbolininkas yra žaidęs Rusijoje, Portugalijoje, Latvijoje, Airijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Azerbaidžane ir Izraelyje. Saugas atstovavo tokiems garsiems klubams kaip Maskvos „Dinamo“, „Braga“, Kazanės „Rubin“, Liepojos „Metalurgs“, Krasnodaro „Kuban“ ir Haifos „Hapoel“.

M. Kalonas po kartą yra tapęs Latvijos (2005 metais, Liepojos „Metalurgs“), Airijos (2008, Dublino „Bohemian“) ir Baltijos (2007, „Metalurgs“) lygų čempionu. Taip pat po sykį iškovojęs Latvijos (2006, „Metalurgs“) ir Airijos (2008, „Bohemian“) taures.

Naujas „Kauno Žalgirio“ klubo narys Lietuvos rinktinės marškinėlius vilki nuo 2006 metų ir per sužaistas 49 rungtynes kamuolį į vartų tinklą pasiuntė 3 sykius.

M. Kalonas buvo Vilniaus „Žalgirio“ akademijos auklėtinis, tačiau aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje nėra sužaidęs nė vienų oficialių rungtynių, tad šeštadienį vyksiančios rungtynės Utenoje bus ne tik futbolininko debiutas su „Kauno Žalgirio“ marškinėliais, tačiau ir pirmas jo karjeros mačas Lietuvos A lygoje.

„A lygoje nesigavo debiutuoti, nes 15 metų išvykau į Rusiją – nebuvo tikslo sugrįžti ir žaisti Lietuvoje. Gyvenimas taip susiklostė, kad debiutuosiu tik dabar“, – pasakojo saugas.