Rungtynių pradžioje abi komandos žaidė atsargiai ir daugiau užsiėmė vartų žvalgyba. Visgi vėliau kiek didesnę iniciatyvą atakuojant demonstravo marijampoliečiai, kurie nevengė paspausti varžovų jų aikštės pusėje, bet didesnių galimybių įmušti nesusikūrė.

Po pertraukos aikštėje sėkmingai startavo „Hegelmann“ futbolininkai, kurie jau po 40 sekundžių pelnė įvartį. Kontratakoje Alexas Souza įsmuko į baudos aikštelę ir atliko perdavimą atsidengusiam Augustinui Klimavičiui, kuris vienu lietimu realizavo gautą galimybę.

„Sūduva“ sugrįžo į žaidimą ir išlygino rezultatą 69 minutę. Po aštraus Marko Benetos perdavimo į baudos aikštelę Saidas Hamuličius smeigė tikslų smūgį galva. Olandas įmušė jau šeštą įvartį šiame sezone.

Visgi jau po kelių minučių kauniečiai atstatė status quo. Po išmesto kamuolio iš už šoninės linijos, jis baudos aikštelėje patogiai nukrito A. Souzai, o brazilas savo šansą išnaudojo efektyviai.

85 minutę Miguelio Moreiros auklėtiniai dar kartą išlygino rezultatą. Po gero Levano Mačarašvilio perdavimo į vartus tiksliai smūgiavo Aleksandras Živanovičius. S. Hamuličius po kelių minučių galėjo išplėšti pergalę „Sūduvai“, bet jo smūgiuotas kamuolys sudrebino skersinį.

A lygoje į pergalių kelią sugrįžo Vilniaus „Riteriai“. Puikų antrąjį kėlinį sužaidusi sostinės komanda 16-ojo turo rungtynėse svečiuose susitvarkė su Gargždų „Bangos“ pasipriešinimu 4:0 (0:0).

Pirmajame kėlinyje kamuolį daugiau kontroliavo svečiai, bet kontratakas aktyviai rezgę gargždiškiai kėlė daugiau problemų varžovų gynybos linijai. 43 minutę realiausią progą įmušti turėjo Shogo Yoshikawa, kuris nepasinaudojo tuo, jog Armantas Vitkauskas paliko savo vartus – smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.

Iš karto po pertraukos S. Yoshikawa dar kartą buvo arti įvarčio atsidūręs priešais vartus, bet netrukus gargdžiškiai sulaukė smūgio atgal kontratakoje. Po puikaus Lucaso Diaso perdavimo, dešiniajame krašte sprintavęs Rokas Filipavičius išvedė „Riterius“ į priekį bei pelnė pirmą savo įvartį šiame sezone.

Pablo Villaro auklėtiniai atrėmė varžovų bandymus atsitiesti ir 69 minutę padvigubino pranašumą. L. Diasas baudos aikštelėje pataikė į virpstą, o atšokusį kamuolį į vartus nukreipė Tomašas Vestinicky.

Rungtynėms einant į pabaigą Miguelio Moreiros auklėtiniai pavertė rezultatą triuškinamu. 83 minutę vietą kamuoliui vartų tinkle surado rezultatyviausias „Riterių“ žaidėjas Gytis Paulauskas, o jau per pridėtą laiką stipriu smūgiu galva pasižymėjo po keitimo į aikštę žengęs Dmytro Bilonogas.

Po pergalės „Riteriai“ (28 tšk.) priartėjo prie pirmaujančio trejeto, o „Banga“ (14 tšk.) rikiuojasi aštunta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją