„Toks buvo trenerio ir, sakyčiau, salės futbolo visuomenės pageidavimas. Buvo atsižvelgta į įvairias nuomones, rekomendacijas. Daug praktinių pastebėjimų ir patarimų sulaukėme iš Vilniaus „Turbotransfers“ , VDA ir ypač iš Kauno „Vyčio komandų vadovų.

Mes puikiai suprantame, kad likti keturis mėnesius be treniruočių būtų blogiausia, kas įmanoma. Noriu padėkoti LFF generaliniam sekretoriui už šios vasaros centro idėjos palaikymą ir finansavimo skyrimą“, – sakė Lietuvos salės futbolo asociacijos (LSFA) direktorius Remigijus Daugėla.

Pirmasis etapas baigsis rugsėjo 30 dieną, tačiau iškart po to turėtų startuoti antrasis etapas – tuomet, kai prasidės 2019-2020 metų Lietuvos čempionatas.

„Galutiniai taškai dėl to antro etapo dar nesudėti, tačiau jei tik bus išreikštas pageidavimas, mes tikrai nestabdysime. Suprantame, kad pasaulio čempionatas artėja kosminiu greičiu, todėl bent jau norime padaryti tai, kas priklauso nuo mūsų pačių“, – dėstė R. Daugėla.

Nauju rinktinės kapitonu tapo „Vyčiui“ atstovaujantis Justinas Zagurskas.

„Nežinau, kodėl nusipelniau tokios garbės. Galiu tik spėti – esu senbuvis, taip pat Lietuvos salės futbolo čempionų komandoje buvau kapitonas, tai gal dėl to treneris taip nusprendė“, – sakė J. Zagurskas.

Anot futbolininko, šios treniruotės yra neįkainojama patirtis ruošiantis pasaulio čempionatui cikle: „Treniruotės vyksta Kaune, treniruoja vyriausiojo rinktinės trenerio asistentai Kirilas Krasii ir Edvinas Alimkinas, dirbame pagal trenerių sudarytą planą. Darbas vyksta produktyviai. Esmė ta, kad vasarą gali toli nepabėgti nuo salės futbolo ir taip ruoštis artėjančiam pasaulio čempionatui. Labai džiaugiuos, kad yra tokia galimybė. Aišku, gaila, kad ne visi trenerio norimi žaidėjai gali dalyvauti treniruotėse, tačiau idėja yra labai sveikintina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)