Futbolo kuluaruose jau kalbama, kad tokios persvaros panevėžiečiai neiššvaistys, juo labiau kad komanda demonstruoja brandesnį žaidimą nei pagrindiniai konkurentai.

Kiekybę turėtų keisti kokybė

“Kaunas” šiemet per du ratus patyrė jau ketvirtąjį pralaimėjimą. Per pastaruosius šešerius metus Lietuvos čempionai per sezoną nebuvo pralaimėję daugiau nei tris kartus. Dabartinis komandos žaidimas toli gražu nepanašus į tą, kurį kauniečiai demonstravo prieš keletą metų. “Kaunas” šiemet yra iškovojęs tik tris pergales iš eilės. Ankstesniais metais pergalių serija būdavo kur kas ilgesnė.

Akivaizdu, jog klubas, norintis Lietuvoje išlikti geriausias, turi stiprintis. “Kaunui” aiškiai trūksta puolėjų, sugebančių įmušti ne tik per mažai reikšmingas varžybas. Klubui būtų kur kas naudingiau turėti mažiau, bet aukštesnio lygio žaidėjų - tokių, kurių nesinorėtų niekam skolinti.

Į konferenciją atėjo asistentas

Po pralaimėjimo “Ekranui” “Kauno” vyriausiasis treneris Aleksandras Piskariovas neslėpė nusivylimo ir apmaudo. Strategas net nepasirodė spaudos konferencijoje. Jo asistentas Eugenijus Riabovas apgailestavo, kad komanda neišnaudojo kelių labai gerų progų įvarčiui pasiekti.

“Mūsiškai rungtyniavo neblogai, bet norint laimėti, reikia realizuoti sukurtas progas. Tokių dėkingų progų, kokias turėjo “Kauno” futbolininkai, sunku ir sugalvoti. Ką galima pasakyti, jei puolėjas, vienas iššokęs prieš vartus, nesugeba įmušti? Reikia pripažinti, kad puolimas - didžiausia mūsų problema”, - sakė E.Riabovas.

Jis pagyrė puikiai rungtyniavusį varžovų vartininką Arvydą Skrupskį. Anot E.Riabovo, panevėžiečiai jau per toli pabėgo nuo “Kauno” ir vargu ar Lietuvos čempionai pavys lyderį.

V.Liubšys džiaugsmo nerodė

“Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys pareiškė nemanąs, kad jo komanda pabėgo nepavejamai. “Varžovų treneris paprasčiausiai nori mus užliūliuoti”, - tvirtino panevėžietis.

V.Liubšys nebuvo patenkintas savo auklėtinių žaidimu per pirmąjį kėlinį. “Pirmasis kėlinys mums nelabai pavyko. Iki pertraukos geriau rungtyniavo kauniečiai. Mūsų jauni vaikinai Kęstutis Mykolaitis ir Dominykas Galkevičius jaudinosi, nes žaidė su šešiskart Lietuvos čempionais. Antrajame kėlinyje sėkmingiau rungtyniavo “Ekranas”. Žiūrovams antroji mačo dalis turėjo patikti, nes komandos sukūrė nemažai momentų įvarčiui pasiekti. “Kaunas” su mumis sužaidė vienas iš geriausių varžybų, bet sėkmė nusišypsojo mums”, - sakė V.Liubšys.

“Ekrano” strategas teigė, kad ekipai trūko traumuotų Audriaus Banevičiaus, Aurimo Kučio ir Donato Petrausko.

Jau užpernai V.Liubšys užsiminė, kad jo komandai tapti čempione trukdo povandeninės srovės, todėl “įveikti sistemos negalime”. Paklaustas, ar šiemet sistema nebetrukdo, nes “Ekranas” gerokai lenkia “Kauną”, treneris atsakė: “Paprasčiausiai mes šiemet gerai žaidžiame ir apie tai negalvojame”.

“Ekrano” stratego veidas spaudos konferencijoje nešvytėjo. Kodėl treneris toks liūdnas po pergalės? “Aš labai pavargau emociškai”, - atsakė V.Liubšys.

Niekas neprarasta?

Ar “Kaunas”, komplektuodamas komandą, nepadarė klaidų? Gal vėl bus keičiamas treneris? To “Kauno diena” pasiteiravo klubo prezidento Gintaro Ugianskio.

- Užvakar ekipos vyriausiasis treneris Aleksandras Piskariovas neatėjo į spaudos konferenciją. Gal sužinojo, kad su juo bus atsisveikinta?

- Apie trenerių kaitą nebuvo jokios kalbos. A.Piskariovas ir toliau treniruos “Kauną”. Po pralaimėjimo “Ekranui” jis atrodė labai susikrimtęs, todėl į konferenciją atėjo antrasis treneris.

- Komanda sužaidė jau pusę čempionato rungtynių. Kaip vertinate šiemetinį “Kauno” žaidimą ir rezultatus?

- Penkių balų sistema įvertinčiau trejetui su minusu.

- Kas kalčiausi dėl tokių rezultatų: treneriai, žaidėjai? Ar nemanote, kad ir klubo vadovai turėtų prisiimti dalį atsakomybės dėl komandos komplektavimo, trenerių kaitos?

- Visi atsakingi. Dabar manau, kad komplektuojant komandą buvo padaryta klaidų. Rinkti ekipą - trenerių prerogatyva. Jiems buvo iškelta užduotis sukomplektuoti ekipą, pajėgią tapti Lietuvos čempione ir įveikti du UEFA Čempionų lygos atrankos turnyro etapus. Mums daug problemų sukėlė geriausio 2004 metų A lygos žaidėjo Andriaus Gedgaudo liga, traumų neišvengė ir kiti futbolininkai. Dar sužaista tik pusė čempionato, niekas neprarasta. “Ekraną” įmanoma pavyti.

- Ar Valdo Ivanausko atleidimas iš vyriausiojo trenerio pareigų nebuvo klaida?

- Mes V.Ivanausko neatleidome, jis pats pasiprašė. Ir dabar Valdas yra vienas iš mūsų komandos trenerių. Jis specialiai sėdi tribūnoje vienas ir stebi žaidimą. Iš ten jam gal geriau matyti.

- Nuo liepos 1 dienos galima registruoti naujus žaidėjus. Ar daug naujų veidų pamatysime?

- Naujokų tikrai bus. Kol nepasirašytos sutartys, pavardžių neminėsiu. Komandą papildys ir gynėjai, ir saugai, ir puolėjai. Kai ką susigrąžinsime iš Šilutės “Šilutės”, kai ką pakviesime iš užsienio. Naujokai išbėgs į aikštę jau per rungtynes su “HB Torshavn”.

Manau, kad keli dabar “Kaunui” atstovaujantys futbolininkai turės pereiti į kitas - silpnesnes komandas. Negali visi žaidėjai rungtyniauti ekipoje, kuriai visada keliami tik aukšti reikalavimai.