Pergalės škotų klubui išplėšti nepadėjo ir ekipoje oficialiai debiutavęs buvęs "Kauno" puolėjas Andrius Velička.

Antroji komandų dvikova bus žaidžiama greičiau nei už savaitės – kitą antradienį, rugpjūčio 5 dieną Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

Glazgo "Ibrox" stadionas, 34847 žiūrovai. Teisėjas - Kevinas Blomas (Olandija)

"Rangers" 0 - 0 "Kaunas"

"Rangers": McGregor; Papac, Broadfoot, Weir, Whittaker; McCulloch, Thomson, Dailly (46' Novo), Adam; Darcheville (65' Boyd), Miller (73' Velička)

"Kaunas": Kello; Fridrikas, Zelmikas, Kančelskis, Radžius; Lukša, Mrowiec, Mendy, Pilibaitis (82‘ Činikas); Ledesma (61‘ Manchkhava); Grigalevičius (67' Rimkevičius),

Šeimininkų gretose iki rungtynių atsigauti spėjo susižeidę saugai Lee McCullochas ir Kevinas Thomsonas, o Kirkas Broadfootas užėmė traumą neseniai gavusio ispano Carloso Cuellaro vietą vidurio gynėjo pozicijoje. "Rangers" smogiamąjį duetą sudarė legionierius iš Prancūzijos Jeanas Claude'as Darcheville'is ir Lietuvos rinktinei ne kartą bėdų pridaręs škotas Kenny Milleris.

"Kauno" ekipoje buvo abejojame dėl Rafaelio Ledesmos pasirodymo aikštėje, tačiau Lietuvos čempionų lyderis žaidė nuo pat mačo pradžios. Jis rungtyniavo šiek tiek už nugaros atakos smaigalyje žaidusiam Mindaugui Grigalevičiui. Kairiojo gynėjo pozicijoje šansą gavo jaunasis Mantas Fridrikas.

Svečiai iš Lietuvos mačo pradžioje beveik niekuo nenusileido "Rangers" komandai ir pirmieji uždirbo kampinį, o taip pat atliko pirmą pavojingesnį smūgį - R. Ledesma pabandė laimę iš toli, tačiau kamuolys praskriejo aukštai virš vartų. Kiek tikslesnis iš arčiau buvo Linas Pilibaitis, po kurio smūgio kamuolys praskriejo šiek tiek virš skersinio.

"Rangers" pirmą kartą sugebėjo rimčiau grasinti varžovų vartams tik 16-ąją minutę, kai po kampinio galva į vartus nepataikė L. McCullochas. "Kaunas" atsakė nesėkmingu R. Ledesmos bandymu įmušti akrobatiškai per save, tuo tarpu šeimininkai netrukus vos neišsiveržė į priekį. Gavęs Charlie Adamo perdavimą K. Milleris baudos aikštelėje krūtine susistabdė kamuolį ir permetė jį per vartininką Marianą Kello, tačiau Irmantui Zelmikui pavyko išmušti kamuolį nuo linijos.

Kauniečiai taip pat nesnaudė ir "Rangers" žaidėjams teko rimtai padirbėti ginantis nuo kontratakų, o 28-ą minutę M. Grigalevičius vos neužklupo varžovų nepasiruošusių, bet jo netikėtam smūgiui iš baudos aikštelės prieigų pritrūko šiek tiek tikslumo. Dar po kelių minučių "Kaunas" pasinaudojęs varžovų klaida surengė tikslią kontrataką, kuri baigėsi R. Ledesmos pavojingu smūgiu į vartus. Kamuolį atmušė vartininkas Allanas McGregoras.

Kėlinio pabaigoje "Rangers" suaktyvino savo atakas ir tai vos nedavė teigiamo rezultato. K. Broadfootas paskutiniu momentu sustabdė pavojingą R. Ledesmos reidą ir netrukus jau šeimininkai surengė labai pavojingą ataką. K. Milleris išsikovojęs kamuolį aikštės viduryje atliko tikslų perdavimą J.C. Darcheville'iui, šis suklaidino vartininką M. Kello, tačiau "Kauno" gynėjams vėl pavyko išmušti į tuščius vartus riedantį kamuolį. Šį kartą tai padarė Tomas Kančelskis.

Po pertraukos jau šeimininkai nuo pat pradžių kontroliavo žaidimą ir rengė reidus link "Kauno" vartų. Viename epizode po Kevino Thomsono smūgio kamuolys prašvilpė šalia virpsto, o K. Millerio du bandymai surasti komandos draugus aštriais perdavimais buvo nesėkmingi. Visgi, neskaitant šių momentų, "Rangers" atakos iki kėlinio vidurio nebuvo labai grėsmingos.

Tylą šeimininkų bandymuose pralaužti "Kauno" gynybines užtvaras 64-ą minutę nutraukė aktyvusis K. Milleris. Jam pavyko prie pat baudos aikštelės linijos smūgiuoti į vartus, bet šį kartą puikiai Lietuvos klubą išgelbėjo slovakas M. Kello. Vėliau kauniečių vartų sargas akimis palydėjo pavojingą L. McCullocho smūgį iš 18 metrų, apsigynė nuo C. Adamo atakos, o taip pat sugebėjo sėkmingai atremti po keitimo aikštėje pasirodžiusio Andriaus Veličkos smūgiuotą kamuolį.

"Kaunas" antrajame kėlinyje beveik nesukūrė nieko pavojingesnio, tačiau "Rangers" taip pat neturėjo gausybės progų ir rimtesnį šturmą surengė tik mačo pabaigoje. 84-ą minutę po kampinio sumaištyje šeimininkams pavyko atlikti smūgį į vartus, bet prie jų stovėjęs Nukri Mančchava sugebėjo likviduoti pavojų. Bene paskutinį smūgį atliko A. Velička, kurio bandymas buvo per stiprus, tuo tarpu už "Rangers" snaiperį K. Boydą greitesnis buvo vartininkas M. Kello.

Lietuvos čempionato lyderiai atsilaikė ir iš "Ibrox" stadiono išsivežė lygiąsias. Tuo tarpu "Rangers" nuvylė savo sirgalius, tačiau kaip ir praėjusiais metais, kai sėkmingai žygiavo UEFA taurės varžybose, bandys blankų pasirodymą namuose ištaisyti įvarčiais išvykoje.