Prie lygos senbuvių sostinės VMFD „Žalgirio“, Klaipėdos „Atlanto“, Panevėžio „Ekrano“, Marijampolės „Sūduvos“, Pakruojo „Kruojos“, Gargždų „Bangos“, „Šiaulių“ ir Alytaus „Dainavos“ prisijungsiantis „Granitas“ pernai laimėjo LFF I lygos turnyrą, o „Trakai“ jame pelnė bronzos medalius.

Praėjusią savaitę A lygos licencijos buvo suteiktos ir 2013 metų čempionato autsaideriui „Taurui“ bei penktą vietą I lygoje užėmusiam Kauno „Spyriui“, bet abiems klubams šį sezoną teks tenkintis laipteliu žemesniu divizionu.

„Patys klubai pageidavo, kad A lygoje žaistų dešimt komandų. O jos parinktos buvo sportiniu principu: iš A lygos iškrito paskutinis likęs „Tauras“, aukštyn nepakilo žemiausią vietą tarp licencijas gavusių ekipų užėmęs „Spyris“, – DELFI po beveik keturias valandas trukusio posėdžio teigė LFF prezidentas Julius Kvedaras.

Į aukščiausią lygą nepriėmus „Spyrio“ komandos, antras pagal dydį šalies miestas Kaunas trečius metus iš eilės neturės reprezentacinės ekipos Lietuvos čempionate. Savo ruožtu, vienintelei Klaipėdai A lygoje atstovaus daugiau nei vienas klubas.

Kovo 8 dieną startuosiantis čempionatas vyks keturių ratų sistema, kiekviena komanda sužais po 36 mačus. A lygos tvarkaraštis paaiškės antradienį ištraukus burtus.

Pernai dėl pirmenybių medalių grūmėsi 9 ekipos.

Tuo tarpu I lygoje kartu su „Tauru“ ir „Spyriu“ kovos Kėdainių „Nevėžis“, Kazlų Rūdos „Šilas“, Jonavos „Lietava“, Radviliškio „Lokomotyvas“, VMFD „Žalgiris-3“, „Šilutė“, Panevėžio „Baltija“, „Palanga“ bei trys naujokai: Utenos „Utenis“, Kauno „Stumbras“ ir Vilniaus MRU.

Dokumentų laiku nesutvarkiusiems bei išimties tvarka į I lygą priimtiems „Baltijos“ ir „Palangos“ klubams skirtos 3 taškų nuobaudos.

Iš I lygos pasitraukė Vilniaus „Polonijos“ klubas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)