Visas Italijos sportas sukaustytas nuo kovo 9 d., ir trečiadienį šalies premjeras Giuseppe Conte pratęsė dar labiau sugriežtintų karantino priemonių galiojimą mažiausiai iki balandžio 13 d.

Nepaisant to, italai, kaip ir kitos didžiosios Europos futbolo lygos, tebepuoselėja viltis užbaigti sezoną vasarą, kurios kalendorių atlaisvino UEFA sprendimas metams atidėti Europos futbolo čempionatą.

Tačiau paskutinę 20-ą vietą užimančios „Brescia“ vadovybės tokia perspektyva anaiptol nevilioja.

„Kalbėti apie šį sezoną nebėra jokios prasmės. Niekas nebesitreniruoja, todėl nė viena komanda nebebus tokia kaip anksčiau, žaisti reikės už uždarų durų, ir dar rizikuosime sportininkų sveikata. Man tai skamba kaip visiška beprotybė“, – interviu „La Gazzetta dello Sport“ sakė M. Cellino.

Lombardijos ekipos prezidentas įsitikinęs, kad sezonas jokiais būdais negalėtų tęstis ilgiau nei iki birželio 30 d., kuomet baigia galioti žaidėjų sutartys, atsiveria perėjimų langas, o klubai privalo pateikti savo finansines ataskaitas.

Jis netgi pasiryžęs sabotuoti pirmenybes, jeigu šios bus atnaujintos.

„Jei jie privers mus žaisti, aš verčiau jau neleisiu komandos į aikštę ir visose likusiose rungtynėse užsidirbsiu techninius pralaimėjimus. Pasielgčiau taip iš pagarbos Brešos gyventojams ir artimiesiems, kurių jie neteko“, – ryžtingai nusiteikęs M. Cellino.

Prezidentas neigė, jog taip tiesiog bando išsukti savo klubą nuo gresiančio iškritimo į žemesnę lygą – nutraukus „Serie A“, komandos veikiausiai išsaugotų vietas lygoje kitam sezonui.

„Esame ten, kur nusipelnėme būti, ir dėl to kaltinkite mane“, – besdamas pirštu į paskutinę vietą turnyro lentelėje, atsakomybę prisiėmė M. Cellino.

Primename, kad „Brescia“ ekipoje 2001 metais legionieriaus karjerą pradėjo ir septynerius metus žaidė Marius Stankevičius.

Už pusantro šimto kilometrų nuo Milano esanti Breša smarkiai nukentėjo nuo koronaviruso – mažiau nei 200 tūkst. gyventojų turinčiame mieste infekcija užsikrėtė beveik 9 tūkst. žmonių, mirė daugiau nei tūkstantis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)