Rungtynės:

Susitikimas įvyks gruodžio 2 dieną 17 valandą „Estadi Cornellà-El Prat“ stadione.

Istorija:

Iš viso komandos į kovą stos jau 163 kartą. 93 tarpusavio pergales yra iškovojusi „Barcelona“ ekipa, o jų varžovai tarpusavio susitikimus laimėjo 34 kartus.

Pastaruoju metu „Barcelona“ klubo persvara dar ryškesnė – jie laimėjo paskutinius septynis tarpusavio susitikimus, o „Espanyol“ pergalės neiškovojo jau dvyliką oficialių dvikovų iš eilės.

Paskutinėje dvikovoje 2015 metų balandžio 25 dieną, svečiuose žaidę „Barcelona“ futbolininkai varžovus nugalėjo 2:0.

Motyvacija:

Net ir po penkių titulų pernai, „Barcelona“ nestokoja motyvacijos, o ją geriausiai simbolizuoja komandos trenerio Luiso Enrique žodžiai prieš artėjančią dvikovą.

„Aš neskęstu prisiminimuose ir 2015 metai man yra praeitis. Dabar man įdomūs 2016-ieji ir tai, kaip per juos vėl būti geriausiems. Tai yra tai, ką daro profesionalai. Visi galime tapti geresniais. Tiek žaidėjai, tiek treneriai, tiek visi žmonės, kurie priklauso šiam klubui. Tarp stipriausių Europos komandų yra nedidelis skirtumas ir mes privalome tęsti sunkų darbą.“, - „Barcelona“ klubo svetainei prieš rungtynes teigė Enrique.

„Espanyol“ motyvacijos turėtų netrūkti dėl noro pagaliau įkasti principiniams varžovams ir nutraukti itin nemalonią nelaimėtų rungtynių prieš juos seriją.

Komandų naujienos:

„Barcelona“ klube – geros naujienos. Ekipai baigėsi draudimas įsigyti naujus žaidėjus, o tai reiškia, kad jiems pagaliau galės padėti Arda Turanas ir Aleixas Vidalis, tad komandoje rungtyniauti negalės vienintelis Rafinha, kuris yra patyręs sunkią traumą.

„Espanyol“ klube naujienų daugiau ir jos ne vien teigiamos. Geroji naujiena yra ta, kad į klubo sudėtį po diskvalifikacijos sugrįžta Papakouli Diopas. Blogos žinios šios komandos gerbėjams yra kitų dviejų saugų – Victoro Sanchezo ir Jose Canaso traumos.

Spėjamos startinės sudėtys:

Barcelona (4-3-3): Bravo; Alvesas, Pique, Mascherano, Alba; Busquetsas, Roberto, Iniesta; Messi, Suarezas, Neymaras.

Espanyol: P. Lopezas; J. Lopezas, Roco, Alvaro, Duarte; Diopas, Jordanas; Asensio, Salva Sevilla, Perezas; Caicedo.

Įdomūs faktai prieš šias rungtynes:

Paskutiniuose trijuose tarpusavio susitikimuose „Estadi Cornellà-El Prat“ stadione, „Espanyol“ komanda rungtynes baigdavo ne pilnos sudėties – jos žaidėjas prieš savo akis išvysdavo raudoną kortelę;

Per pastaruosius septynis „La Liga“ susitikimus prieš „Barcą“, „Espanyol“ pelnė vos vieną įvartį (Sergio Garcia 2014 metais);

„Barcelona“ šiemet mušė daugiausiai 11 metrų baudinių iš visų didžiųjų Europos lygų klubų (devynis);

Nė vienas dabartinis „Espanyol“ žaidėjas atstovaudamas šiam klubui nėra pasižymėjęs prieš „Barceloną“ (Felipe Caicedo yra pasižymėjęs 2011 metais dar atstovaudamas „Levante“ klubui, o Paco Montanesas į „Barcelona“ vartus įvartį pelnė 2012 metais žaisdamas už „Real Zaragoza“);

Neymaras per paskutinius 12 susitikimų atliko 12 rezultatyvių perdavimų (visose varžybose);

Lionelis Messi yra rezultatyviausias visų laikų Barselonos derbio žaidėjas. Jo sąskaitoje 13 įvarčių tarpusavio susitikimuose;

Messi taip pat yra vienintelis, kuriam Barselonos derbyje yra pavykę du kartus pasižymėti „hat-tricku“.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)