Į kampą įsprausti 1998 metų planetos čempionai prancūzai neneigia, kad jų padėtis – itin sunki, tačiau ją priima kaip realybę ir žada padaryti viską, kad panaikintų dviejų įvarčių deficitą prieš ukrainiečius, atsivežtą iš Kijevo (0:2).

„Mes gavome antausį, tačiau man net nekyla klausimas, ar pateksime į pasaulio čempionatą. Juk jei noriu, kad žaidėjai tikėtų tuo, kad mes galime tai padaryti, pirmiausia pats turiu būti įsitikinęs. Galimybė tikrai yra. Ir visai nesvarbu – ji maža ar didelė. Svarbiausia, kad ji vis dar yra reali“, – filosofiškai kalbėjo Prancūzijos rinktinės strategas Didier Deschampsas.

Tuo metu Švedijos rinktinės treneris Erikas Hamrenas, kurio auklėtiniai pirmoje dvikovoje Lisabonoje 0:1 nusileido portugalams, – dar optimistiškesnis.

„Būsiu labai laimingas, jei įmušime greitą įvartį, arba dar geriau, jei du. Bet mes turime nepanikuoti, jei per pirmą kėlinį to padaryti nepavyks. Net jeigu rezultatas bus 0:0 likus žaisti 10 min., mes vis dar turėsime neblogus šansus“, – teigė jis.

Kituose antradienio mačuose susitiks Rumunija ir Graikija (pirmas mačas – 1:3), Kroatija ir Islandija (pirmas mačas – 0:0), Egiptas ir Gana (pirmas mačas – 1:6) bei Alžyras ir Burkina Fasas (pirmas mačas – 2:3).

Po antradienio rungtynių liks tik du nežinomieji – trečiadienį savo santykius galutinai išsiaiškins Naujosios Zelandijos ir Meksikos (pirmas mačas – 1:5) bei Urugvajaus ir Jordanijos (pirmas mačas - 5:0) komandos.

Tuomet visų 32 planetos pirmenybių dalyvių atstovai keliaus į Bahiją, Braziliją, kur gruodžio 6 dieną bus traukiami finalinio etapo burtai.

Bilietus į 2014 m. pasaulio čempionatą jau turi 24 pasaulio rinktinė – šeimininkė Brazilija, Argentina, Australija, Čilė, Kolumbija, Kosta Rika, Ekvadoras, Hondūras, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, JAV, Belgija, Italija, Vokietija, Nyderlandai, Šveicarija, Rusija, Bosnija ir Hercegovina, Anglija, titulą ginanti Ispanija, Dramblio Kaulo Krantas, Nigerija ir Kamerūnas.

Antradienio rungtynės:

Europa

21 val. Rumunija ? – ? Graikija (pirmas mačas – 1:3)

21:15 Kroatija ? – ? Islandija (pirmas mačas – 0:0)

21:45 Švedija ? – ? Portugalija (pirmas mačas – 0:1)

22 val. Prancūzija ? – ? Ukraina (pirmas mačas – 0:2)

Afrika

18 val. Egiptas – Gana (pirmas mačas – 1:6)

20:45 Alžyras – Burkina Fasas (pirmas mačas – 2:3)

Trečiadienio rungtynės:

Naujoji Zelandija – Meksika (pirmas mačas – 1:5)

Urugvajus – Jordanija (pirmas mačas – 5:1)

* * *

DELFI primena, kad 2014 metų pasaulio futbolo čempionatas vyks birželio 12 – liepos 13 dienomis dvylikoje Brazilijos miestų. Tai bus antras kartas istorijoje, kai pirmenybes priims Brazilija (1950 m. finale Urugvajus 2:1 įveikė šeimininkus brazilus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)