Portalas goal.com pateikia trylika kandidatų, kurie galėtų tai padaryti:

Carlo Ancelotti (šiuo metu be klubo)

Carlo Ancelotti jau vadovavo „Chelsea“ ekipai ir 2009-2010 metų sezone iškovojo „Premier“ lygos titulą bei abi lygų taures. Tiesa, antrasis sezonas buvo be titulų ir italui teko atsisveikinti su komanda. Atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu rinkoje surasti labiau patyrusio stratego beveik neįmanoma, dėl C. Ancelotti sugrįžimo į „Chelsea“ per daug priekaištų negalėtų turėti nei treneris, nei ekipa.

Ronaldas Koemanas („Southampton“ treneris)

Po sunkios pirmenybių pradžios, „Southampton“ ekipa pradėjo kopti į turnyro lentelės viršų, nepaisant to, kad vasarą prarado Morganą Schneiderliną ir Nathanielį Clyne'ą. „Chelsea“ ekipoje R. Koemanas susidurtų su visai kita aplinka ir reikalavimais, tačiau jis dirba treneriu jau 15 metų ir yra laimėjęs daugybę titulų kaip žaidėjas. Jei jokia aukščiausio kalibro ekipa greitu metu nepasikvies jo į savo komandą, tai Olandijos nacionalinė rinktinė bus realiausia stotelė tolimesnėje R. Koemano karjeroje.

Diego Simeone (Madrido „Atletico“ treneris)

„Chelsea“ ekipa jau ne kartą susidūrė su Diego Simeone – būtent jis nutraukė Jose Mourinho ekipos žygį Čempionų lygos pusfinalyje, pirmame portugalo sezone sugrįžus į klubą. J. Mourinho taip pat būtent iš „Atletico“ įsigijo keletą geriausių ekipos žaidėjų. Atsižvelgiant į daugumą faktorių, argentiniečio naudojamas intensyvumas ir taktiniai gebėjimai primena J. Mourinho jo geriausiais laikais, tačiau ar toks strateginis tęstinumas yra tai ko reikia tam, kad sugrąžintų tokius žaidėjus kaip Edenas Hazardas ar Cescas Fabregasas į jų aukščiausią kondiciją?

Massimiliano Allegri („Juventus“ treneris)

M. Allegri susigrąžino savo reputaciją, kai praėjusį sezoną laimėjo „Scudetto“ bei susirado daugybę naujų gerbėjų dėl savo taktinių sprendimų Čempionų lygoje. Šis sezonas prasidėjo ne taip, kaip tikėjosi „Juventus“ ekipa, tačiau visi supranta, kad prireiks laiko, kol komanda prisitaikys prie Carloso Tevezo, Arturo Vidalio ir Andrea Pirlo netekčių. Jeigu treneris sugebės sugrįžti į pergalingą kelią ir laimės Italijos pirmenybes, jis tikrai susilauks ne vieno užsienio komandų pasiūlymo.

Joachimas Loewas (Vokietijos rinktinės treneris)

Atsižvelgiant į nedidelę patirtį klubiniame futbole ir ilgą darbą Vokietijos rinktinėje, Joachimas Loewas bus savotiškas juodasis arkliukas, kai nuspręs atsisveikinti su darbu nacionalinėje ekipoje. Tas darbas, kurį atliko Juergenas Klinsmannas, J. Loewas ir Vokietijos futbolo asociacija yra ryškus ir puikiai atsispindėjo pergale 2014 metų pasaulio pirmenybėse, tačiau dirbdamas „Premier“ lygoje vokietis negalėtų tikėtis tokios kantrybės ir galimybių tobulėti, kokios jis sulaukdavo gimtinėje.

Josepas Guadiola (Miuncheno „Bayern“ treneris)

Romanas Abramovičius buvo labai susidomėjęs ispanu dar prieš šiam pasukant į Miuncheną. Trumpi pabandymai trenerio poste pastatyti Carlo Ancelottį ir Andrę Villasą-Boasą parodė, kad nepaisant to, jog R. Abramovičius trokšta laimėti, tačiau jis taip pat norėtų, kad ekipa demonstruotų labiau atakuojantį žaidimą. Kalbant apie žmones kurie gali laimėti titulus ir žaisti atakuojančiu stiliumi, sunku surasti geresnį kandidatą nei J. Guardiola.

Fabio Capello (šiuo metu be klubo)

Po to, kai buvo atleistas iš Rusijos trenerio pareigų, Fabio Capello pasiūlė savo asmeninę analizę dėl „Chelsea“ ekipos nesėkmių šį sezoną, kai apkaltino J. Mourinho nualinus savo žaidėjus per pastaruosius su sezonus. Jei R. Abramovičius ieškotų trumpalaikio sprendimo iki sezono pabaigos, F. Capello galėtų būti tarp variantų, tačiau 69-erių metų treneris su daugiau nei dešimties milijonų svarų kompensacija, išlieka mažai tikėtinu sprendimu Londono ekipai.

Antonio Conte (Italijos rinktinės treneris)

Šio stratego paskyrimas nacionalinės ekipos treneriu nebuvo toks sėkmingas, kaip buvo tikėtasi, tačiau Italija iškovojo kelialapį į Europos čempionatą ir buvęs „Juventus“ strategas tikrai norės užbaigti darbą finaliniame etape. Po žemyno pirmenybių A. Conte sutartis baigsis ir atsižvelgiant į jo sėkmingą pasirodymą su „Juventus“ ekipa praeityje, jis neturėtų būti užmirštas Europos grandų. „Chelsea“ ekipą taip pat gali sugundyti tai, kad jis palaiko labai gerus santykius su Pauliu Pogba.

Johnas Terry („Chelsea“ žaidėjas)

Niekas kitas iš taip arti nestebėjo visko, kas R. Abramovičiui pavyko ir kas ne per pastarąjį dešimtmetį. Gynėjas jau dabar pradėjo siekti trenerio licenzijos ir kartais dirba su „mėlynųjų“ jaunimo ekipomis bei yra ne kartą pabrėžęs, kad pabaigęs karjerą sieks tapti treneriu.

Frankas De Boeras („Ajax“ treneris)

Frankas De Boeras „Ajax“ treneriu dirba jau šeštą sezoną ir po keturių Olandijos pirmenybių titulų, atrodo, kad norėtų persikelti į didesnę Europos lygą. Dabartinė stratego ekipa neturi galimybių kovoti dėl Europinių titulų, tad nepaisant visų laimėjimų vietinėse pirmenybėse, F. De Boeriui gali tekti savo gebėjimus pirma pademonstruoti silpnesnėje stipriausių lygų komandoje prieš gaunant pasiūlymą iš elitinių klubų.

Manuelis Pellegrini („Manchester City“ treneris)

Jei „Manchester City“ laimėtų lenktynes dėl J. Guardiolos ar D. Simeone parašo, kodėl gi ne? Manuelis Pallegrini turėtų jaustis, kaip vienas iš labiausiai neįvertintų trenerių Europoje. Čilietis buvo per vieną 11 metrų baudinį nuo „Villareal“ atvedimo į UEFA Čempionų lygos finalą, nelaimėjo Ispanijos pirmenybių su „Real“ ekipa, nepaisant 96 įvarčių pirmenybėse, o dabar gali būti atleistas iš savo pareigų, net jei iškovos dar vieną titulą „Man City“ ekipai.

Brendanas Rodgersas (šiuo metu be klubo)

Prieš metus šis pasiūlymas nebūtų toks nepopuliarus. B. Rodgersas pažįsta klubą, kai dirbo su ekipos jaunimo ir rezervo komandomis prieš pradėdamas karjerą vyrų futbole. Jis jau parodė gerus rezultatus ir gebėjimą įtraukti jaunuosius talentus į pagrindinę ekipą, ir tai galėtų praversti „Chelsea“ klubui, atsižvelgiant į tai, kiek daug talentingo jaunimo turi „aristokratai“.

Laurentas Blancas („Paris Saint-Germain“ treneris)

Tai, kaip PSG ekipa praėjusį sezoną įveikė „Chelsea“ klubą, turėjo įstrigti Romanui Abramovičiui – Laurento Blanco auklėtiniai pademonstravo įspūdingą nusiteikimą ir, nepaisydami to, kad liko žaisti dešimtyje, sugebėjo įveikti „mėlynuosius“. L. Blancas pasižymi tuo, kad yra diplomatiškas treneris ir sugeba dirbti su turtingais komandų savininkais bei geriausiais pasaulio žaidėjais. Tai yra savybės, kurios galėtų į „Stamford Bridge“ stadioną atnešti stabilumo.