Žemaitijos ekipa praėjusiais metais pasirodė prasčiau negu 2021-aisiais, tačiau pereinamosiose rungtynėse užtikrintai įveikė Klaipėdos „Neptūną“ ir trečią sezoną iš eilės varžysis tarp stipriausių pirmenybių komandų. Kaip ir daugelis „Optibet A lygos“ klubų, taip ir „Džiugas“ išlaikė vyriausiąjį trenerį – portugalas Joao Pratesas ir toliau stovės prie džiugiečių vairo.

Nelengvas sezonas pareikalavo nemažai pokyčių sudėtyje. Su „Džiugu“ atsisveikino pagrindinis vartų sargas Vincentas Šarkauskas, trys reikšmingą pėdsaką ekipoje palikę legionieriai – Leonardo Antonio, Yudai‘us Koike ir Konstantinas Šulcas bei dar keli svarbūs futbolininkai – Edgaras Žarskis, Oleksijus Zbunis, Ivo Brazas, Noelis Mbo, Jorge Eduardo ir Maksymas Pyrohovas.

Su Telšių klubu išsiskyrė beveik visi svarbiausi atakuojantys žaidėjai, tačiau liko keletas simbolių. „Džiugui“ ir toliau atstovaus Marius Paukštė, Adomas Mika, Tomas Rapalavičius, Lukas Ankudinovas, Martynas Vasiliauskas ir Domantas Šluta, taip pat išlaikyti du svarbią rolę 2022-aisiais vaidinę legionieriai – Edwardas Sarpongas bei Aldairas Ferreira. Anot komandos vadovo Martyno Armalio, Žemaitijos ekipa nuo šiol taps terpe atsiskleisti jauniems žaidėjams.

Tokių „Džiuge“ šiemet bus labai daug – atvyko naujokai iš Lietuvos, Serbijos, Brazilijos, Portugalijos ir kitų šalių. Tarp vietinių žaidėjų galima išskirti Motiejų Burbą bei Juozą Lubą. Šis duetas yra skolinamas jau antrą sykį ir Telšių ekipoje gaus daugiau žaidybinio laiko.

Žemaičiai neretai pataiko su futbolininkais iš Brazilijos ir Portugalijos, kurių ir šiemet bus labai daug, tai – vartininkas Ravi Paschoa, Viniciusas Ribeiro, Airesas Sousa, Nuno Pereira bei Jardeu Ribeiro. Naujokų gretose bene labiausiai išsiskiria iš Serbijos čempionato atvykęs Milanas Jezdimirovičius.

2022 metais „Džiugo“ namų tvirtovė jau nebuvo tokiu išsiskiriančiu faktoriumi kaip užpraėjusiame sezone, be to, žemaičiai nemažoje dalyje rungtynių prarasdavo taškus paskutinėmis minutėmis. Praėjusiam sezonui artėjant į pabaigą, su tuo pavyko susitvarkyti, tačiau pavyti Gargždų „Bangos“ galiausiai nepavyko.

Džiugiečiai vėliausiai pradėjo pasirengimą bei sužaidė gana nedaug kontrolinių rungtynių, komplektacijos paskutiniai akordai taip pat buvo atliekami pakankamai vėlai. Kita vertus, šiemet „Džiugas“ turės gilesnę rotaciją, ko trūkdavo antrose sezono pusėse žaidžiant „Optibet A lygoje“.

Realu, kad žemaičiams gali tekti pakovoti dėl išlikimo, o pirmoji sezono akistata įvyks Vilniuje.

1-ojo turo mačas su čempionu „Žalgiriu“ prasidės nuo 17.55 val., dvikovą transliuos TV6 kanalas.