Ištraukus Europos lygos trečio etapo burtus, buvo aišku, kad „Sūduvai“ įveikus San Marino ekipos barjerą, kitame etape Marijampolės ekipos lauks Tel Avivo „Maccabi“ ir „CFR Cluj“ poros pralaimėtojas.

Po pirmo susitikimo Rumunijoje pranašumą turėjo Giedriaus Arlauskio atstovaujama Klužo ekipa, kuri namuose Izraelio čempionus įveikė 1:0.

Permainingame mače Tel Avive „Maccabi“ su Klužo CFR išsiskyrė lygiosiomis 2:2, tad į 3-ią Čempionų lygos etapą prasibrovė G. Arlauskio atstovaujamas Rumunijos klubas.

Mačo pradžia žydams nieko blogo nežadėjo: pirmieji išsiveržė į priekį šeimininkai – 15 min. pasižymėjo Nickas Blackmanas.

Tačiau po 3 min. svečiai uždirbo 11 m baudinį, kurį tiksliai realizavo Juanas Emmanuel Culio.

„Maccabi“ sirgalių liūdesiui Klužo ekipa prieš pat pertrauką išsiveržė į priekį – 42 min. pasižymėjo Mario Rondon. Tokiu atveju šeimininkams jau reikėjo trijų įvarčių.

Po pertraukos 48 min. Yonatanas Cohenas nuginklavo G. Arlauskį bei išlygino rezultatą, tačiau darkart šeimininkams pelnyti įvarčio į lietuvio vartus nepavyko.

Iš Čempionų lygos atrankos iškritęs „Maccabi“ žygį tarptautinėje arenoje tęs Europos lygos turnyre – čia jų lauks akistata su „Sūduva“.

Pirmas mačas vyks rugpjūčio 8 d. Tel Avive, o po savaitės atsakomoji akistata Marijampolėje. Poros nugalėtojas pateks į lemiamą atkrintamąjį etapą dėl patekimo į Europos lygos grupes.

Tuo metu trečiajame Čempionų lygos atrankos etape CFR žais su Glazgo „Celtic“ komanda.

Čempionų lygos atranka, II etapas (paryškintos komandos žengia tolyn):

APOEL (Kipras) – „Sutjeska“ (Juodkalnija) 3:0 / (pirmas mačas – 1:0)

„Nomme Kalju“ (Estija) – „Celtic“ (Škotija) 0:2 / 0:5

Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) – „CFR Cluj“ (Rumunija) 2:2 / 0:1

„Basel“ (Šveicarija) – PSV (Nyderlandai) 2:1 / 2:3

Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija) – „Saburtalo“ (Sakartvelas) 3:0 / 2:0

„Valletta“ (Malta) – „Ferencvaros“ (Vengrija) 1:1 / 1:3

„Olympiakos“ (Graikija) – „Plzen“ (Čekija) 4:0 / 0:0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)