Ištiko koma

Komos ištiktas D. Norvilas gydomas Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinių ligų departamento reanimacijos skyriuje. Jam diagnozuotas meningoencefalitas, kitaip vadinamas galvos smegenų dangalų uždegimu. Šią ligą sukelia virusas.

„Juo užsikrėsti gali bet kas“, – teigė Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinių ligų departamento direktorė Jolanta Česienė.

D. Norvilas buvo tirtas ir dėl erkinio encefalito, tačiau pasitvirtino kita diagnozė. DELFI žiniomis, D. Norvilas blogai pasijuto dar birželio 23 dieną prieš „Atlanto“ rungtynes su Marijampolės „Sūduva“.

„Atlantas“ buvo stovykloje Suvalkuose, iš kur vyko į Marijampolę žaisti A lygos rungtynių. Po treniruotės Suvalkuose Dovydas su kitais komandos draugais ėjo į pirtį, baseiną. Jo kambario draugas pasakojo, kad naktį D. Norvilas jautėsi prastai – prakaitavo, jam skaudėjo gerklę, jis gėrė arbatų. Tačiau rungtynių dieną jis išgėrė vaistų, jautėsi gerai, veržėsi į aikštę“, – pasakojo „Atlanto“ klubo direktorius Vacys Lekevičius.

D. Norvilas su „Sūduva“ žaidė visas 90 minučių. Rungtynės vyko per Jonines, birželio 24-ąją. Tądien buvo labai karšta, per rungtynes ne kartą darytos atsigaivinimo pertraukėlės.

Po rungtynių, kurios baigėsi rezultatu 3:3, komanda grįžo į Klaipėdą. Kitą dieną D. Norvilas pasijuto blogai, apie tai pranešė „Atlanto“ komandos gydytojui. Jie kartu nuvyko į gydymo įstaigą, tačiau medikai dar nieko rimto neįtarė. Jie paskyrė antibiotikų, patarė nesitreniruoti.

Į ligoninę greitoji vežė naktį

Dar po poros dienų D. Norvilo sveikata ypač pablogėjo. Naktį jis paskambino „Atlanto“ gydytojui. Šis nuvyko pas vaikiną į namus ir, įvertinęs situaciją, iškvietė greitosios pagalbos medikus. Jie iškart vaikiną nugabeno į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

„Dovydas reanimacijos skyriuje, medikai niekaip negali nustatyti, kas jam yra“, – birželio 30-ąją žiniasklaidai teigė „Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija.

Tądien „Atlantas“ žaidė UEFA Europos lygos atrankos rungtynes su Helsinkio HJK komanda ir jai namuose nusileido rezultatu 0:2.

K. Sarsanija tada nesiryžo prognozuoti, ar D. Norvilas galės padėti komandai atsakomosiose rungtynėse, kurios vyks liepos 7 dieną. Šiandien atsakymas aiškus – D. Norvilo rungtynėse nebus, nes jis vis dar yra ligos patale, o medikai niekaip neištaria žodžių, kad vaikino gyvybei pavojus nebegresia.

Turkai atvyko, bet nepamatė

DELFI žiniomis, D. Norvilas yra ištiktas komos, tačiau esą kritinė padėtis – jau praeityje. „Džiaugiamės tuo, kas yra šiandien, kad jis gyvas, kad būklė vis gerėja“, – teigė J. Česienė.

Daugiau detalių apie paciento būklę medikai atskleisti negalėjo, nes neturi tėvų sutikimo. Su D. Norvilo mama DELFI žurnalistams susisiekti nepavyko.

„Dabar tikrai negalvoju, ar jis šį sezoną dar grįš į komandą. Dabar svarbiausia, kad jis pasveiktų. Kol kas jo būklė yra labai sunki, pati rimčiausia“, – tvirtino V. Lekevičius.

D. Norvilas „Atlanto“ marškinėlius apsivilko praėjusį sezoną. Prieš tai jis gynė Panevėžio „Ekrano“ garbę. Saugas su „Atlantu“ buvo pasirašęs dvejų metų kontraktą, jis baigiasi šiemet, kai baigsis sezonas. V. Lekevičius neslėpė, jog D. Norvilu pastaruoju metu domėjosi keli Turkijos klubai.

„Jų atstovai buvo atvykę į rungtynes, kurias „Atlantas“ žaidė su HJK. Turkai norėjo pasižiūrėti, kaip žaidžia D. Norvilas ir Maksimas Maksimovas. Vaikiui galbūt būtų pavykę išvykti į stipresnį klubą. Tačiau, kaip sakiau, dabar svarbiausia yra jo sveikata“, – susirūpinęs kalbėjo V. Lekevičius.

J. Česienė neslėpė, jog šiandien dar labai anksti kalbėti, kas ateityje laukia D. Norvilo. Jis dar nėra pabudęs iš komos, todėl neaišku, kokias pasekmes galėjo palikti meningoencefalitas.

„Jei viskas gerai, viena aišku, kad pirmiausia laukia reabilitacija. Gali būti taip, kad neliks jokių padarinių ir vaikinas galės tęsti profesionalaus futbolininko karjerą. Tačiau apie tai kalbėti dar tikrai labai anksti“, – atvira buvo J. Česienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)