„Šiuo metu turėti treniruočių sesiją su kita „Premier“ lygos komanda yra geriausia, kas galėjo nutikti“, – situaciją tuščiuose stadionuose nupiešė Londono „Tottenham Hotspur“ strategas Jose Mourinho.

Apie būtiną adaptaciją prie naujos realybės kalbėjęs portugalas kol kas negali būti patenkintas savo komandos rezultatais – ekipa po Anglijos čempionato atnaujinimo iškovojo 3 pergales per 6 rungtynes ir žengia 8 lentelės vietoje.

Kur kas geriau sekasi 3 pozicijomis aukščiau esantiems Mančesterio „raudoniesiems velniams“.

„Manchester United“


„Tai yra labiausiai stebinanti ir pasitikinti savimi klubo sudėtis, kurioje žaidžiau“, – apie pastarąją „Man United“ formą atsiliepė ekipos gynėjas Luke‘as Shaw.

Prieš karantiną pagreitį įgavusi Ole Gunnaro Solskjaero ekipa nepralaimi jau 18-os rungtynių iš eilės. „Premier“ lygoje į 5 lentelės vietą užkopusi ekipa taikosi po metų pertraukos sugrįžti į Čempionų lygą. Vis dėlto norvegų kilmės strategui tokia „švari“ serija nė motais.

„Pastarosios 18 nepralaimėtų rungtynių suteikė mums pasitikėjimo savimi, bet esame dar labai toli nuo to, ko turėtų siekti „Manchester United“ klubas. Turime sutelkti dėmesį tik į kitas rungtynes ir sunkiai dirbti“, – teigė O. Solskjaeras.

Paskutinį kartą rungtynes sausio 22-ąją pralaimėjusi Mančesterio ekipa metų pradžioje įsigijo trūkstamą dėlionės dalį – Lisabonos „Sporting“ centro saugą Bruno Fernandesą. Portugalo atvykimas buvo trūkstama kibirkštis banguotame ekipos žaidime.

Puikiai į ekipą įsiliejęs naujokas per 15 rungtynių „Manchester United“ gretose įmušė 8 įvarčius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Vos po pirmojo mėnesio klubo gretose portugalas nugvelbė „Premier“ lygos vasario mėnesio žaidėjo titulą. Sportinė forma nedingo ir po karantino – birželį B. Fernandesas taip pat buvo nominuotas šioje kategorijoje.

Vis dėlto visų laurų už puikius ekipos rezultatus jam skirti nevalia. Aikštės viduryje Poliui Pogba atsiskleisti ir puolime padėti B. Fernandesui leidžia naujai atgimęs atraminis saugas Nemanja Matičius.

Juodą darbą už dviejų ekipos žvaigždžių nugaros atliekantis serbas po kelerių blankių metų ekipoje priėmė gynybinio futbolininko vaidmenį ir dabar žaidžia geriausią karjeros futbolą. Už darbą klubas 31-erių saugui neseniai atsidėkojo kontraktu iki 2023-iųjų.

Per šį laiką N. Matičius bus puikus mentorius jaunajam ekipos talentui Scottui McTominay, kuris pastaruoju metu laiką leidžia ant suolo. Pajėgaus jaunimo klubas turėjo per visą savo gyvavimo istoriją, tad priblėsus vienam talentui, suspindi kitas.

Be abejo, šiuo metu tai Masonas Greenwoodas. 18-metis anglas žaidžia proveržio sezoną – per 998 minutes „Premier“ lygoje pasižymėjo devynissyk ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Puikiai suteikiamus šansus išnaudojantis anglas komandoje įvarčiais nusileidžia tik po 15 smūgių lygoje pasiuntusiems Anthony Martialiui ir Marcusui Rashfordui.

Po karantino susiformavęs anglų ir prancūzo trio puolime kol kas taikiklius susireguliavo puikiai, tačiau jau netrukus bent vieną poziciją gali tekti užleisti – „Man United“ trokštamų vasaros pirkinių sąraše figūruoja saugų Jadono Sancho, Kai Havertzo ir Jacko Grealisho pavardės.

Standings provided by SofaScore LiveScore

„AC Milan“


Ne ką mažiau Italijoje stebina ir dar viena komanda raudonais simbolių motyvais. Stefano Pioli treniruojama „AC Milan“ ekipa sezono „restartą“ pradėjo keturiomis pergalėmis per penkerias rungtynes ir sulig kiekvienu maču kyla „Serie A“ lentelėje.

Per pastarąjį mėnesį prieš Milano klubą klupo ne bet kas – įspūdingu stiliumi buvo nukauti trys šio sezono Italijos lygos lyderiai Turino „Juventus“, Romos „Lazio“ ir „AS Roma“.

Čempionų titulą ginantiems svečiams iš Turino įvarčių krušą surengęs „AC Milan“ dvikovą laimėjo net 4:2. Du įvarčius nugalėtojams sukūrė švedas Zlatanas Ibrahimovičius, po mačo demonstravęs jam įprastą nuotaiką:

„Komandai pasisekė. Jei būčiau atvykęs sezono pradžioje, dabar galėtume laimėti lygos titulą. Esu šios komandos treneris, prezidentas ir žaidėjas, tačiau gaunu tik vieną algą.“

Sausį į Italiją sugrįžęs Ibra per 13 rungtynių Milane spėjo įmušti 6 įvarčius ir atlikti 3 rezultatyvius perdavimus. Nors 38-erių puolėjas nebėra toks staigus, koks buvo savo geriausiais laikais, kaskart perskaityti varžovų gynybą jam tėra vieni niekai.

Iš kairio krašto šį sezoną švedui talkina nuomos pagrindais iš Frankfurto „Eintracht“ atvykęs Ante Rebičius. Kroatas jau pasižymėjo 11 sykių – rezultatyvus žaidimas kilstelėjo jo vertę rinkoje, tad išpirkti puolėjo kontraktą iš Vokietijos gali kainuoti iki 45 mln. eurų.

Puikių puolėjų ir susiformavusio stipraus aikštės vidurio, kuriame vadžias laiko Franckas Kessie ir Ismaelis Bennaceras, vedinas „AC Milan“ Italijoje užkopė jau į 7 turnyro lentelės poziciją.

Po vangios sezono pradžios ir atsisveikinimo su strategu Marco Giampaolo atvykęs italas S. Pioli kilstelėjo komandą į lyderių grupę, tačiau ir pastarojo laikas klube, atrodo, baigėsi.

„Negaliu galvoti apie dalykus, kurie nėra mano valioje. Esu laimingas ir noriu sezoną užbaigti aukšta nata. Man patinka būti su šia komanda, tačiau kas bus, tas bus“, – gandus apie galimą išvykimą po pergalės prieš „Juventus“ apžvelgė S. Pioli.

Nors pirmąkart nuo 1989-ųjų Milano klubas į čempionų vartus įmušė keturis įvarčius ir dar labiau sustiprino šansus atsidurti pirmame šešete, į „Rossoneri“ stratego S. Pioli kabineto duris jau beldžia naujas vairininkas.

Sezono pabaigoje besibaigiantis italo kontraktas duris turėtų atverti vokiečiui Ralfui Rangnickui – Leipcigo RB talentų kalvės architektui, užėmusiam ir vyriausiojo trenerio, ir sporto direktoriaus pozicijas Vokietijos klube.

Sutapimas ar ne, tačiau šį sezoną S. Pioli rezultatus atneša propaguojamas greitas ir jaunais futbolininkais paremtas žaidimas, kokio šalininkas yra ir R. Rangnickas.

Dar savaitės pradžioje Italijos žiniasklaida skelbė apie vokiečio ir „Milan“ pasiektą susitarimą – su talentinga ir daug žadančia sudėtimi R. Rangnickas patriukšmauti galės.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Madrido „Real“


Kol „Barcelonos“ prezidentas Josepas Maria Bartomeu lieja apmaudą dėl šališkos VAR sistemos Ispanijoje, karaliai Madride ruošiasi paskutiniam įkvėpimui prieš finišo tiesiąją „La Ligoje“.

Po karantino puikią formą demonstruojantis Madrido „Real“ klubas nacionaliniame čempionate šluoja visus – 8 pergalės iš tiek pat galimų. Iki vietinio sezono pabaigos liko 3 turai.

Prieš trejus metus paskutinį kartą „Real“ į lygos viršūnę patupdęs strategas Zinedine‘as Zidane‘as šiemet ir vėl siekia to paties plano.

„Dar kartą Z. Zidane‘as prie komandos prisilietė magiškai. Tokie žaidėjai kaip Sergio Ramosas, Karimas Benzema, Thibaut Courtois sugrįžo į optimaliausią sportinę formą. Kai turi tokią kokybę ir aikštėje, ir ant suoliuko, viskas vyksta dėsningai“, – prancūzo pasirodymą dienraščiui „Marca“ komentavo treneris Aitoras Karanka.

Į karantiną išėję vangiomis nuotaikomis po pralaimėjimų „Manchester City“ ir Sevilijos „Real Betis“ ekipoms, „Real“ šioje sezono stadijoje įjungė aukštą pavarą ir prisiminė ilgą atsarginių suolelį, kuriuo toli gražu negali pasigirti persekiotojai iš Barselonos.

Pasigėrėkite vardais patys: Isco, Garethas Bale, Luka Jovičius, Toni Kroosas, Lucas Vasquezas, Ferlandas Mendy, Vinicius Jr. ir traumuotas Edenas Hazardas – šie futbolininkai, laikantis saugumo reikalavimų, sėdi už aikštės ribų „Santiago Bernabeu“ stadione.

Vis dėlto įspūdinga pergalių serija buvo pasiekta su vėl puikų žaidimą demonstruoti pradėjusiais pagrindiniais futbolininkais.

Po sezono atnaujinimo rezultatyviausias ekipoje yra ne kas kitas, o kapitonas Sergio Ramosas, per pirmas 7 rungtynes įmušęs net 5 įvarčius. Gynyboje be priekaištų besitvarkantis ispanas puolime yra kaip niekad tikslus.

Pagirtinai rungtyniauja ir vartininkas T. Courtois. Po slogios sezono pradžios ir patirto įvarčių lietaus Čempionų lygoje, kai belgą varpė Paryžiaus „Saint-Germain“ ir „Brugge“ ekipos, buvęs Londono „Chelsea“ vartų sargas pabudo.

Rungtynėse su „Brugge“ pakeistas per rungtynių pertrauką dėl traumos, T. Courtois nuo to momento sau kartelę kėlė vis aukščiau. Atsigavęs belgas dabar „La Ligoje“ pirmauja kovoje dėl Ricardo Zamora trofėjaus, skiriamo už daugiausiai kartų sezone išlaikytus „sausus“ vartus. Antroje vietoje belgas palieka 4 pastaruosius metus šį apdovanojimą pasiglemžusį Janą Oblaką.

„Žinoma, individualūs trofėjai yra šaunūs, tačiau R. Zamora apdovanojimas yra laimimas tik dėka komandinio darbo“, – kuklus išliko T. Courtois.

Geras komandinis darbas „Real“ futbolininkams po trejų metų pertraukos gali lemti ne tik asmeninius apdovanojimus. Atlaikyti liko nedaug – „La Liga“ pirmenybės finišuoja liepos 19-ąją.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją