Nors dėl koronaviruso grėsmės aukščiausios lygos dalies klubų aistruoliai paskelbė boikotuosiantys rungtynes, jei pirmenybės nebus sustabdytos, o mačas iš koronaviruso židiniu tapusio Vitebsko perkeltas į Barysavą dėl „staigiai atšalusio oro“, šalies futbolo federacija nemato kliūčių antros lygos startui.

Iš viso antrame divizione varžysis 22 komandos, suskirstytos į A ir B grupes.

Grupėse komandos sužas du ratus, po jų trys stipriausios kiekvienos grupės komandos tęs kovas dėl apdovanojimų ir nugalėtojo titulo.

Likusios komandos, užėmusios 4-11 vietas, sužais namų ir išvykos rungtynes su kitos grupės analogišką poziciją užėmusia ekipa (A4-B4, A5-B5) bei taip išsiaiškins galutinę komandų rikiuotę.

Baltarusija tebėra vienintelė Europoje šalis, kurioje futbolo kovos nebuvo sustabdytos dėl koronaviruso pandemijos.

Pandemija – proga užsidirbti

Kaip juokauja patys baltarusiai, jų aukščiausioji lyga šiuo metu – stipriausia Europoje. Ir viena stipriausių pasaulyje – kartu su Nikaragvos, Burundžio bei Tadžikijos čempionatais.

Aukščiausiosios lygos varžybas tęsiantys baltarusiai gali mėgautis niekada nepatirtu dėmesiu, o kartu su juo – ir komercine nauda.

Kokia būtent, Delfi teiravosi ABFF, tačiau federacija į klausimus neatsakė. ABFF generalinį sekretorių Sergejų Žardeckį pavyko prakalbinti JAV žiniasklaidos gigantui ESPN. Vis dėlto jo komentaras buvo labai santūrus.

„Papildomas populiarumas yra geras dalykas. Žinoma, jaučiame susidomėjimą televizijos transliacijų teisėmis. Bet nemanau, kad dabar būtų laikas situaciją vertinti iš komercinės perspektyvos. Padėtis Baltarusijoje dėl koronaviruso tiesiog nėra kritinė, taigi, nėra jokių priežasčių, kodėl šiuo metu čempionatas negalėtų būtų tęsiamas“, – sakė vienas ABFF vadovų.

Kovo pabaigoje antras Baltarusijos pirmenybių turas buvo transliuojamas dešimtyje šalių: Rusijoje, Ukrainoje, Izraelyje, Serbijoje, Slovėnijoje, Kroatijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Juodkalnijoje, Šiaurės Makedonijoje ir Indijoje.

Praėjusį savaitgalį per trečią turą tarptautinė auditorija dar labiau išaugo. Tiesa, britų televizija „Sky Sports“ tiesiogiai rungtynių nerodė – tik apžvalgą.

Antra pagal pajėgumą lyga nesulauks tokio dėmesio iš žiniasklaidos, tačiau šios rungtynės turėtų nugulti į lažybų bendrovių pasiūlos lapus.

Kaip stambiausiose pasaulio lažybų kontorose, taip ir Lietuvoje – lažybininkai skaičiuoja, jog kaimynų futbolo populiarumas šiuo metu išaugęs dešimtis kartų, nes pasirinkimo paprasčiausiai nebėra.

„Baltarusijos lyga buvo tarp mažiausiai dėmesio sulaukdavusių renginių, o dabar tapo pačiu įdomiausiu. Jei anksčiau rungtynių apyvarta tesiekdavo kelis šimtus eurų, dabar ji skaičiuojama tūkstančiais“, – Delfi sakė bendrovės „Topsport“ direktorius Dainius Gulbinas.

Išaugus susidomėjimui ši lažybų kontora nusprendė „liberalizuoti“ leidžiamų statyti sumų limitus, taikomus Baltarusijos aukščiausios lygos pirmenybėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)