Turino „Juventus“ puolėjas iš Ispanijos tris kartus siuntė kamuolį į „Barcelona“ ekipos vartus, bet visi trys įvarčiai po vaizdo peržiūrų buvo neįskaityti dėl nuošalės.

Legaliai įveikti katalonų gynybos Italijos čempionams namuose taip ir nepavyko, tad „Juve“ beliko susitaikyti su pralaimėjimu 0:2.

Įdomu, jog VAR anuliavo jau antrą A. Moratos „hat-trick'ą“ karjeroje.

28-erių futbolininkas į identišką situaciją pateko 2017 metais atstovaudamas Madrido „Real“ – tuomet trys jo tikslūs smūgiai dėl nuošalių nevirto įvarčiais Ispanijos čempionato rungtynėse su „Las Palmas“.

Kita vertus, A. Morata neturėtų kaltinti vien fortūnos – prieš tai šiame sezone dėl tos pačios priežasties VAR patikros neatlaikė dar du ties nuošalės riba įpratusio rungtyniauti puolėjo įvarčiai.


Trečiadienį pergalę „Barcelona“ klubui atnešė Ousmane'as Dembele ir 11 m baudinį realizavęs Lionelis Messi.

Šeimininkų gretose nebuvo COVID-19 susirgusio portugalo Cristiano Ronaldo, ir svečiai nepraleido progos patraukti pastarojo per dantį.

Po rungtynių oficiali „Barcos“ paskyra socialiniame tinkle pasidalino nugalėtiems varžovams skirta žinute su L. Messi nuotrauka.

„Džiaugiamės, kad galėjote savo stadione pamatyti tikrą visų laikų geriausią žaidėją“, – amžinus L. Messi ir C. Ronaldo sirgalių ginčus pašiepė „Barcelona“.


Ispanijos vicečempionų treneris Ronaldas Koemanas savo auklėtinių pasirodymą Turine pavadino geriausiomis sezono rungtynėmis, tuo metu jo tiesioginis oponentas Andrea Pirlo bandė nenukabinti nosies.

„Varžovai lenkia mus susižaidimo prasme ir patirtimi. Daugeliui mūsų žaidėjų tai buvo tik antros Čempionų lygos rungtynės. Manau, jos padės mums augti. Norime kaip įmanoma greičiau pasiruošti kovoti kaip lygūs su lygiu su tokiomis komandomis kaip „Barcelona“, – kalbėjo italas.

„Padarėme per daug techninių klaidų, galėjome pasistengti labiau. Kita vertus, noro netrūksta, ir tai man suteikia vilties. Taip, rizikuojame, bet nuo kažko turime pradėti“, – pridūrė „Juventus“ gynybos grandies veteranas Leonardo Bonucci.

Regis, atspirties tašką jau surado itin nesėkmingai sezoną Anglijos „Premier“ lygoje pradėjęs „Manchester United“. Ir ypač – „raudonųjų velnių“ puolėjas Marcusas Rashfordas.

Kitaip nei A. Morata, 22-ejų puolėjas trečiadienį į „Leipzig“ vartus sumušė tikrą „hat-tricką“, ir padarė tai vos per 27 min. pasirodęs aikštėje antrame kėlinyje.

M. Rashfordas tapo vos antruoju žaidėju klubo istorijoje, suspėjusiu pelnyti tris įvarčius išbėgus ant vejos po keitimo.

O pirmasis buvo dabartinis „Manchester United“ treneris Ole Gunnaras Solskjaeras – „žudikas kūdikio veidu“ šitaip 1999 metais nubaudė „Nottingham Forest“ ekipą.


Iš viso šiame sezone M. Rashfordas pelnė jau 7 įvarčius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

O jo komanda praėjusio sezono Čempionų lygos pusfinalyje žaidusius ir dabar „Bundesliga“ čempionate pirmaujančius vokiečius namuose sutriuškino 5:0.

„Manchester United“ nepritrūko naujoko Alexo Telleso, kuris praleido mačą dėl koronaviruso diagnozės.

Solidžią pergalę trečiadienį pasiekė ir kitas Anglijos klubas. Londono „Chelsea“ išvykoje 4:0 pranoko „Krasnodar“.

Tarp maždaug 11 tūkst. žiūrovų, stebėjusių rungtynes Rusijoje, buvo ir „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius.


54-erių oligarchas nebegali lankytis „aristokratų“ namų dvikovose, nes nebeturi Jungtinės Karalystės vizos. Jos pratęsimas įstrigo sugriežtinus procedūras po buvusio Rusijos šnipo Sergejaus Skripalio nuodijimo skandalo.

„Ir man, ir visai komandai labai malonu, kad jis apsilankė rungtynėse ir pamatė, manyčiau, gerą mūsų žaidimą. Tikiuosi, jis bus laimingas. Visada jaučiau klubo savininko palaikymą, nesvarbu, ar jis būdavo stadione, ar ne“, – sakė „Chelsea“ strategas Frankas Lampardas.

Londono komandai pergalę atnešė grubios „Krasnodar“ vartininko Matvejaus Safonovo klaidos ir
Callumo Hudsono-Odoi, Timo Wernerio, Hakimo Ziyecho bei Christiano Pulišičiaus įvarčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)