Toks siūlymas atskriejo po to, kai inspektoriai įvertino anksčiau „Barceloną“ supurčiusį skandalą, kai paaiškėjo, kad klubas mokėjo išmokas buvusiam techninio teisėjų komiteto viceprezidentui Jose Maria Henriquezui Negreirai.

Skelbta, kad tarp 2001-2018 m. katalonai jam sumokėjo 7,5 mln. eurų. Klubo prezidentas Joanas Laporta atmetė kaltinimus ir teigė, kad nieko neteisėto tame nebuvo – neva „Barcelona“ J. Negreirai mokėjo už konsultacinį darbą.

„Tegul būna aišku, kad „Barca“ niekada nepirko teisėjų ir „Barca“ niekada neketino pirkti teisėjų, absoliučiai niekada“, – sakė J. Laporta.

Kovo mėnesį Barselonos miesto prokuratūra iškėlė bylą ir apkaltino klubą, buvusius jo vadovus ir J. Negreirą korupcinių mokėjimų atlikimu ir kitais finansiniais nusikaltimais.

Atskiro tyrimo ėmėsi ir UEFA, kurios inspektoriai pateikė išvadas ir dų iš jų pasisakė griežtai – „Barcelona“ privalo būti šalinama iš kito sezono Čempionų lygos kovų.


Galutinis sprendimas priklausys nuo UEFA prezidento Aleksandro Čeferino. Jis turi du pasirinkimus – paklausyti inspektorių siūlymo arba palaukti, kokį sprendimą priims Barselonos teismas.

Pažymima, kad A. Čeferinas ir UEFA turi teisę vieneriems metams išmesti katalonus ir nesulaukę teismo sprendimo.

Tai būti dar vienas milžiniškas finansinis smūgis ne pačius geriausius laikus išgyvenančiai „Barcelonai“, nes Čempionų lygos kovos sugeneruoja dideles pajamas.

Kitą sezoną komanda nežais „Camp Nou“ stadione, kuris bus renovuojamas – skaičiuojama, kad vien dėl to klubas praras apie 100 mln. eurų.

Šį sezoną „Barcelona“ tapo Ispanijos čempione ir sportiniu principu užsitikrino vietą Čempionų lygos grupių etape. Jeigu ji būtų pašalinta, ją pakeistų penktą vietą „La Liga“ čempionate užėmusi „Villarreal“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją