Remiantis trečiadienį UEFA paskelbta informacija, ketinimus pretenduoti į 2028 metų pirmenybių organizavimo teises pareiškė Rusija, Turkija bei Jungtinė Karalystė kartu su Airija.

2032 metų čempionatas be Rusijos dar masina tą pačią Turkiją ir Italiją.

„Negaliu patikėti, kad Rusija tikrai yra tarp pretendentų. Netelpa į satyros ir suvokimo ribas – tai viskas, ką galiu apie tai pasakyti. Nejau kas nors rimtai gali svarstyti tokį pasiūlymą dabartinėmis aplinkybėmis?“ – stebėjosi B. Johnsonas.

Kilus karui Rusijos rinktinę ir klubus suspendavo tiek FIFA, tiek UEFA, dėl to rusai prarado galimybę siekti vietos pasaulio čempionate, o Maskvos „Spartak“ klubas buvo eliminuotas iš Europos lygos atkrintamųjų varžybų.

Tiesa, Rusijos futbolo federacija dar ginčija sprendimus Tarptautiniame sporto arbitražo teisme (CAS).

UEFA paaiškino, kad sankcijos galioja Rusijos komandoms, o ne pačiai federacijai. Todėl ji ir turėjo galimybę formaliai pareikšti ketinimus rengti pirmenybes.

UEFA atstovai neatmeta galimybės dėl šios keistos situacijos šaukti skubų posėdį.

Primename, kad Jungtinės Karalystės sostinėje Londone jau vyko praėjusio Europos čempionato finalas, kuriame Italija po 11 m baudinių serijos nuliūdino šeimininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją