Jose susitiko jau legendiniu tituluojamo futbolo klubo „Perlegentai“ žaidėjai ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinė.

Šiomis rungtynėmis, vykusiomis Juodkrantės stadione, „Prelegentai“ paminėjo klubo gyvavimo 20-metį.

Tačiau rungtynės šventės nepriminė: tiek viena, tiek kita komanda atkakliai siekė pergalės.

Pirmieji į priekį išsiveržė „Prelegentai“, kuriems itin padėjo profesionalaus futbolininko karjerą baigęs Deividas Šemberas, kūręs vieną pavojingą ataką po kitos.

Tačiau pasieniečiai greitai atsigavo ir išlygino rezultatą. „Įmuškime porą įvarčių ir galėsime ramiai žaisti“, – vienas kitą ragino „Prelegentų“ žaidėjai, tačiau varžovai įgyvendinti tokio sumanymo neleido ir net išsiveržė į priekį – 3:2.

Prieš rungtynes komandoms linkėta, jog laimėtų draugystė ir netektų patirti traumų. Tačiau tokie linkėjimai išsipildė tik iš dalies.

„Prelegentai“ neleido, kad pasieniečiai jiems sugadintų jubiliejų, todėl per pelnė kelis staigius įvarčius ir šventė pergale rezultatu 8:4.

Po rungtynių abiejų komandų žaidėjai stiprinosi pasieniečių išvirta koše ir džiaugėsi, jog galėjo dalyvauti tokioje sporto šventėje, kuri pirmą kartą surengta Neringoje.

„Prelegentų“ klubas išskirtinis tuo, kad jame žaidžia garsūs Lietuvoje žmonės, pavyzdžiui, Marijonas Mikutavičius, Martynas Starkus, Linas Zareckas-Choras, Gidonas Šapiro-Bilas, bei buvę žinomi futbolininkai. Tiesa, sekmadienį vykusiose varžybose „Prelegentų“ gretose daug įžymybių nebuvo.

„Prelegentų“ klubą 1996 metų birželį įkūrė Martynas Starkus, Giedrius Klimkevičius, Linas Kunigėlis ir Vytaras Radzevičius. Nė vienas jų negalėjo dalyvauti sekmadienį vykusiose futbolo rungtynėse.

„Prelegentų“ komanda šiemet žaidžia Lietuvos veteranų čempionate bei Sekmadienio futbolo lygos taurės turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)