„Didelių vilčių nepuoselėjame", - prieš turnyrą teigė nemažai problemų turintis Jonavos klubo strategas Vytautas Stanevičius.

Turės verstis be lyderių

UEFA Regionų taurės varžybose rungtyniauja mėgėjų statusą turinčios komandos. Šis turnyras rengiamas jau 8-ąjį kartą. Paskutinius tris kartus mūsų šaliai atstovavo Alytaus futbolininkai, o šįsyk tokia galimybė teko praėjusį sezoną LFF I lygos pirmenybes laimėjusiai „Lietavai".

Pasak ekipos vyriausiojo trenerio V.Stanevičiaus, dėl užsitęsusių žiemiškų orų ir kitų priežaščių komanda negalėjo surengti pilnaverčio pasiruošimo turnyrui, o komandos sudėtis - toli gražu ne optimali.

Ekipoje nebus patyrusių vartininko Modesto Stonio, gynėjo Dariaus Regelskio, saugų Tado Papečkio ir Mariaus Bezykornovo. Visi jie šiame turnyre žaisti negali, nes anksčiau buvo pasirašę profesionalo sutartis. Po sunkios traumos vis dar neatsigauna ir „Lietavos" atakų lyderis Laurynas Stonkus.

„Galimybių ruoštis turnyrui turėjome labai mažai. Be to, komandoje liko tik 15 žaidėjų - isi jonaviečiai, iš jų tik keturi su patirtimi - Aurimas Mockus, Albertas Ramonas, Vytautas Stenevičius ir Arūnas Damašickas. Todėl didelių vilčių nepuoselėjame. Tuo labiau, kad dalis žaidėjų eis rungtyniauti po mokslų ar darbo, beveik be poilsio. Todėl kaip šeimininkai pranašumo praktiškai neturime", - teigė V.Stanevičius.

Jo teigimu, jauniesiems „Lietavos" futbolininkams šis turnyras bus neįkainojama patirtis: „Mums didžiulė garbė, kad atstovaujame Lietuvai, o visi komandoje yra iš tokio nedidelio miesto kaip Jonava. Jauniems žaidėjams tai didžiulis stimulas, galimybė užsirekomenduoti ir ypatinga patirtis."

Trys pietiečių stiliaus varžovai

„Lietava" pateko į pagrindinio atrankos etapo 4 grupę, kur taip pat žais Belgrado (Serbija), Karačalos (Azerbaidžanas) ir Pietryčių Makedonijos regiono (Makedonija) komandos.

„Esu dirbęs su jaunių rinktinėmis ir visada turėdavome problemų su pietiečiais. Esame įpratę žaisti labiau jėgos futbolą, todėl susitikdami su techniškais varžovais turime sunkumų. Bus tikrai labai sunku", - apie varžovus kalbėjo V.Stanevičius.

„Lietava" visas trejas rungtynes žais Kaune, NFA stadiono pagrindinėje aikštėje. Jonaviečių rungtynes internetu tiesiogiai transliuos Futbolo.TV svetainė. Kaune vyks dar du susitikimai, o vienas penktadienį bus žaidžiamas Vilniuje, LFF stadione.

Į UEFA Regionų taurės finalinį etapą, kuris vyks birželį Veneto (Italija) regione, pateks grupės turnyro nugalėtojai. Vietas jame jau užsitikrino Baltarusijos, Bulgarijos, Vengrijos, Rusijos, Šiaurės Airijos, Ispanijos ir Italijos atstovai.

Rungtynių tvarkaraštis:

Balandžio 22 d. (pirmadienis)
Kaunas, NFA stadionas, 14:00
Belgradas - Pietryčių Makedonija

Kaunas, NFA stadionas, 18:00
Jonavos „Lietava" - „Qarachala" - tiesiogiai www.Futbolo.TV

Balandžio 24 d. (trečiadienis)
Kaunas, NFA stadionas, 14:00
Pietryčių Makedonija - „Qarachala"

Kaunas, NFA stadionas, 18:00
Jonavos „Lietava" - Belgradas - tiesiogiai www.Futbolo.TV

Balandžio 26 d. (penktadienis)
Vilnius, LFF stadionas, 14:00
„Qarachala" - Belgradas

Kaunas, NFA stadionas, 14:00
Pietryčių Makedonija - Jonavos „Lietava" - tiesiogiai www.Futbolo.TV