Madrido „Real“ (Ispanija) - Miuncheno „Bayern“ (Vokietija)

Pirmosios rungtynės - 1:2.

Stadionas: „Santiago Bernabeu“, Madridas (Ispanija).

Teisėjas: Viktoras Kassai (Vengrija).

Savaitgalį „Real“ ekipa įveikė aršiausią priešą FC „Barcelona“ klubą ir praktiškai užsitikrino Ispanijos čempionų titulą. Tačiau J. Mourinho kariaunos apetitas nemažėja - norint patekti į UEFA Čempionų lygos finalą, reikia pasiekti revanšą prieš Miuncheno „Bayern“.

„Privalai žinoti, kokią komandą, žaidėjus ir stilių turi pas save. Tuomet reikia išnaudoti stipriąsias vietas ir paslėpti silpnąsias. Giname savo idėjas, žinome, ką norime padaryti, be to, žinau, ko siekia „Bayern“. Jei vokiečiai neįmuš, iškris iš turnyro, tačiau aš manau, kad jiems pavyks pelnyti įvartį“, - sakė J. Mourinho.

„Šie futbolininkai nusipelnė pasiekti finalą ir labai to trokšta. „Bayern“, žinoma, turi puikią ekipą, kurios stiprybė yra būtent komandiškumas. Tačiau mes esame pajėgūs nugalėti“

Ir pridūrė: „Rungtynės su FC „Barcelona“ nelems nieko, jei nelaimėsime čempionato. Sezonas yra ilgas maratonas. O iš sirgalių nieko neprašysiu - jie turi duoti žaidėjams tai, ko jie nusipelnė“.

Nacionalinėse pirmenybėse Madrido komanda jau yra pelniusi 109 įvarčius - dviem daugiau, nei 1989-1990 pasiektas ankstesnis rekordas. Tiesa, šioje UEFA Čempionų lygos dvikovoje dar teks verstis be gynėjo Ricardo Carvalho ir saugo Lassana Diarra, kurie jau treniruojasi, bet nėra įtraukti į sudėtį.

„Bayern“ nuotaikos turėtų būti kitokios - keli kluptelėjimai Vokietijos čempionate neleido nustumti nuo sosto antrą titulą iš eilės užsitikrinusio Dortmundo „Borussia“ klubo. Todėl Juppo Heynckeso auklėtiniams lieka UEFA Čempionų lyga, kurios finalas gegužės mėnesį vyks būtent Miunchene.

„Trečiadienį pamatysime tikrą futbolo grietinėlę. Abu klubai turi turtingas tradicijas, todėl laukia lygių varžovų mūšis, - sakė J. Heynckesas. - Negalime nepastebėti to, ką „Real“ pademonstravo mūšyje su FC „Barcelona“. Juk Katalonijoje pastaruoju metu ši ekipa laimėdavo retai, bet pasiekė būtent tokį rezultatą praėjusį savaitgalį.

Dėl pastarojo „El Clasico“ baigties mums gali būti dar sunkiau. Puikiai pažįstu stadioną, kadangi esu treniravęs „Real“ - atmosfera bus ypatinga“.

Ir pridūrė: „Real“ turi įmušti, tačiau mes suprantame, kad taip pat galime tai padaryti. Varžovai turi didžiulį potencialą atakuodami, bet tuo galime pasigirti ir mes. Visgi negalime nepastebėti, kad Madrido ekipa jau yra pelniusi apie 150 įvarčių visuose turnyruose“.

Savo aikštėje J. Mourinho auklėtiniai laimėjo 10 iš 11 pastarųjų dvikovų, o vien per šio sezono penkis mačus įmušė 22 įvarčius.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Real“: Ikeras Casillasas; Marcelo, Pepe, Sergio Ramosas, Alvaro Arbeloa; Sami Khedira, Xabi Alonso; Cristiano Ronaldo, Mesutas Ozilas, Angelis Di Maria; Karimas Benzema.

„Bayern“: Manuelis Neuer; Davidas Alaba, Holgeris Badstuberis, Jerome'as Boatengas, Philippas Lahmas; Luisas Gustavo, Bastianas Schweinsteigeris; Franckas Ribery, Tony's Kroosas, Arjenas Robbenas; Mario Gomezas.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)