J. Mourinho tapo jau devintuoju Madrido ekipos treneriu per 6 metus. Neoficialiais duomenimis, už jo sutarties su „Inter“ nutraukimą „Real“ vadovams teks Italijos ekipai pakloti 8 mln. eurų kompensaciją.

„Mėgstu svarbius iššūkius. Esu Jose Mourinho ir nesiruošiu keistis. Atvykstu su visais savo privalumais ir trūkumais“, – prisistatymo metu ambicingai kalbėjo specialistas.

„Mane „Real“ patraukė savo istorija, savo įniršiu dėl pastarųjų metų ir savo viltimi nugalėti. Tai unikalus klubas ir aš tikiu, kad netreniravus „Real“ trenerio karjeroje liktų tuštuma. Laimei, padariau puikią karjerą ir didžiuojuosi atvykęs čia“, – pridūrė J. Mourinho.

Portugalo perėjimas į madridiečių gretas niekam nebuvo paslaptis. Apie tai Ispanijos spauda trimitavo jau keletą mėnesių, o praėjusią savaitę tai patvirtino ir „Real“ prezidentas Florentino Perezas, atleidęs buvusį ekipos strategą Manuelį Pellegrini.

Ispanų žiniasklaidos duomenimis, J. Mourinho Madride uždirbs 10 mln. eurų per sezoną.

Per savo karjerą J. Mourinho treniravo „Leiria“ ir „Porto“ (abi Portugalija) komandas, o su pastarąja 2004 metais laimėjo Čempionų lygą. Vėliau portugalas taip pat vadovavo Londono „Chelsea“ komandai ir tapo Anglijos čempionu.

Milano „Inter“ komandoje jis dirbo nuo 2008-ųjų.

Madrido „Real“ šį sezoną neiškovojo nė vienos skambios pergalės. Būtent titulų trūkumas įvardinamas pagrindine J. Mourinho prisiviliojimo priežastimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)