Buvęs „Chelsea“ treneris iš Portugalijos J. Mourinho sako, kad neleis savo emocijoms ir asmeniškumams užgožti futbolo.

„Londone jaučiuosi, kaip namuose. Tačiau per tas 90 rungtynių minučių nepažinsiu nė vieno žaidėjo, kuriuos anksčiau čia treniravau. Prieš susitikimą ir po rungtynių aš su visais buvusiais auklėtiniais nuoširdžiai bendrausiu, bet per 90 mačo minučių – aš jų nepažįstu“, – spaudos konferencijoje sakė J. Mourinho.

„Inter“ klubas gali patekti į ČL ketvirtfinalį po 10 metų pertraukos.

„Nereikia painioti pagarbos ir jausmų buvusiems mano futbolininkams bei klubui, kuriame aš dirbau, su motyvacija ir ryžtu laimėti rungtynes, – pastebi J. Mourinho. – Nereikia painioti emocijų su profesionalumu ir pergalių siekiu. Aš savo futbolo suvokimu, sprendimais ir savo įtaka žaidėjams stengsiuosi būtinai padėti nugalėti“.

Tačiau į Angliją milaniečiai atvyko prastos nuotaikos po nesėkmės savo šalies čempionate. Pastarajame ture juos Sicilijoje rezultatu 3:1 nugalėjo „Catania“ ekipa, kuri nutraukė „Inter“ klubo 17-os nepralaimėtų rungtynių seriją. Dabar „AC Milan“ sumažino atotrūkį turnyro lentelėje nuo „Inter“ iki vieno taško.

Didžiausias „Inter“ nelaimėlis savaitgalį buvo Sulley Muntari, kuris po keitimo aikštėje pasirodė likus 11 minučių iki mačo pabaigos, bet spėjo gauti dvi geltonas korteles, antrąją – už sąmoningą žaidimą ranka ir „uždirbo“ 11 metrų baudinį į savo vartus.

Tiesa, pažymėtina, kad „Inter“ klubas net 37 kartus iš 41 galimo UEFA taurių turnyruose po pergalės pirmose rungtynėse patekdavo į kitą etapą.

„Chelsea“ problema – vartų saugumas

Abu pagrindiniai Londono klubo vartininkai Petras Čechas ir Henrique Hilario yra traumuoti, todėl „Chelsea“ vartus gins 25-erių metų dubleris Rossas Turnbullas, sėkmingai debiutavęs praėjusios savaitgalio „Premier“ lygos mače su „West Ham United“ (4:1). C. Ancelotti giria trečią „Chelsea“ komandos vartininką ir pasitiki juo.

„R. Turnbullas gerai žaidė šeštadienį. Jis pats pasitiki savimi, o mes juo tikime. Rossas kupinas entuziazmo ir veržiasi į aikštę. O kur dar daugiau galima įgyti patirties, jei ne tokiose svarbiose rungtynėse?“, – neišvengiamą vartininkų keitimą, kaip taktinį manevrą pateikia C. Ancelotti.

Tačiau „Chelsea“ jau dabar praleido daugiau įvarčių „Premier“ lygoje (27), negu per ankstesnius visus sezonus nuo 2003-04 metų.

Gera žinia „aristokratų“ gerbėjams, kad patikimas gynėjas Ricardo Carvalho jau atsigavo po kelių sausgyslių patempimo traumos.

„Visi „Chelsea“ futbolininkai yra sutelkę dėmesį futbolui, o ne kažkokiems antraeiliams dalykams šalia aikštės. Mes pademonstruosime geriausią savo futbolą, žaidybinę drausmę ir esame tikri, jog iškovosime pergalę“, – žada treneris C. Ancelotti.

„Nežinau, ar mums labai reikia greito įvarčio, – abejoja „Chelsea“ žaidėjas Florent'as Malouda. – Su tokiomis komandomis kaip „Inter“, reikia žaisti drausmingai ir kantriai.“

Pastarosiose Anglijos pirmenybių rungtynėse „Chelsea“ namuose 4:1 sutriuškino „West Ham“ ekipą. Du įvarčius pelnė D. Drogba, po vieną - Alexas ir F. Malouda. „Chelsea“ dabar nuo lyderio „Manchester United“ klubo atsilieka 2 taškais, bet turi rungtynes atsargoje.

Naujienos iš komandų stovyklų

„Chelsea“

Nežais: Ashley Cole‘as (čiurnos trauma), Michaelis Essienas (kelio trauma), Jose Bosingwa (kelio trauma), Deco (kelio trauma), Henrique Hilario (kirkšnies trauma) ir Petras Čechas (blauzdos trauma);

Diskvalifikuotų: nėra;

Praleis kitą mačą, jei bus įspėtas: Salomonas Kalou;

„Inter“

Nežais: Cristianas Chivu (lūžęs žandikaulis);

Abejonės: Mario Balotelli, Wesley Sneijderis ir Davide Santonas (M. Balotelli susižeidė dešinį kelį per treniruotę, D. Santoną kamuoja kelio skausmai, o W. Sneijderis, nors ir sirguliuoja, bet turėtų žaisti);

Diskvalifikuotų: nėra;

Praleis kitą mačą, jei bus įspėti: Lucio, Walteris Samuelis, Maiconas, Javieras Zanetti, ir Thiago Motta;

Praėjusį sezoną C. Ancelotti ir J. Mourinho tarpusavio dvikovos „Serie A“ čempionate baigėsi pergalėmis savo aikštėje – tame pačiame „San Siro“ stadione (AC „Milan“ pergalė 1:0 ir „Inter“ pergalė 2:0).

„Chelsea“ tikisi pakartoti praėjusios vasaros sėkmę, kai draugiškose rungtynėse Amerikoje liepos 22 d. Pasadenos „Rose Bowl“ arenoje 2:0 laimėjo prieš „Inter“ po D. Drogba ir Franko Lampardo įvarčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją