Portugalas taip pat prisiminė, kad jo auklėtiniai turi vieną dvikovą atsargoje - gruodžio 17 dieną išvykoje žais su "Sevilla" ir galės susigrąžinti lyderio poziciją, kurią, nepaisant lygaus surinktų taškų skaičiaus, užleido "Barcelona" komandai.

"Dar prieš rungtynes sakiau, kad emociškai rezultatas mūsų labai nepaveiks. Žinoma, laimėjęs džiaugiesi, o patyręs nesėkmę - liūdi, bet turnyrinėje lentelėje mūsų situacija išlieka geresnė. Turime vieną nesužaistą mačą, kurio nepralaimėję liksime pirmi turnyrinėje lentelėje",- spaudos konferencijoje kalbėjo Mourinho.

Ir tęsė: "Futbolas toks jau yra - daug ką lemia detalės ir sėkmė. Kai pirmavome 1-0, puikią progą turėjo Cristiano Ronaldo, bet net ir tokiam nuostabiam futbolininkui nepavyko pasižymėti. O viskas būtų pakrypę kitaip. Apskritai pirmasis kėlinys buvo lygus, o po pertraukos "Barcelona" įmušė antrą įvartį, kurį lėmė sėkmė ir niekas daugiau."

Paklaustas apie tarpusavio dvikovų rezultatus, kurie gerokai palankesni "Barcelona" komandai, Mourinho teigė: "Pragmatiškai žiūrint, ekipa, kuri laimi daugiau mačų, yra geresnė. Laikas bėga ir po truputį pasimiršta Pepe raudona kortelė, Gonzalo Higuaino neįskaitytas įvartis... Tačiau mes laimėjome Karaliaus taurės turnyro finalą, o finalas man yra svarbesnis nei nacionalinis čempionatas, nes jis vieneriomis rungtynėmis nesibaigia."

Jis nebuvo linkęs kaltinti teisėjo, kuris pirmajame kėlinyje nepasinaudojo galimybe iš aikštės pašalinti Lionelį Messi. Argentinietis pirmą geltoną kortelę gavo už ginčus, o po kelių akimirkų prasižengė prieš varžovą.

"Gal ir taip, o gal ir ne. Teisėjas bėgo greta, o aš buvau už 40 ar 50 metrų. Todėl nenoriu kritikuoti, kol nemačiau įrašo."

Xavi: esame tikrai stipresni nei "Real"

Tuo tarpu Xavi tikina, kad pergalė prieš Madrido "Real" dar kartą įrodo "Barcelona" klubo dominavimą Ispanijos futbole.

"Mes šį vakarą gerokai pranokome "Real",- "La Sexta" pasakojo saugas. - Norėjome būti drąsus šiame stadione, nes supratome, kad kitaip laimėti nepavyks. Visais aspektais sužaidėme puikiai - esame gerokai stipresni nei Madrido komanda."

"Real" pirmąjį įvartį įmušė nesužaidus nė minutės, tačiau vėliau nesugebėjo atsilaikyti prieš "Barcelona" atakas.

Xavi tęsė: "Vartininkas Victoras Valdesas padarė didelę klaidą pradžioje, bet nepasimetė ir sužaidė puikiai. Labai džiaugiuosi pergale. Tikrai esame stipresni."

Ispanas kartu su Cristiano Ronaldo ir Lioneliu Messi pretenduoja tapti geriausiu 2011 metų FIFA futbolininku. Titulą jis skiria būtent argentiniečiui: "Aš? Ne, Messi tikrai nusipelno šio prizo, be jokių abejonių."

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją